loading...

Artikel | Persbericht

Bekende YouTuber Master Milo en carrosseriebouwers samen aan de slag

YouTube-bekendheid Master Milo, RAI CarrosserieNL en OOC slaan de handen ineen.

10 december 2019

YouTube-bekendheid Master Milo, brancheorganisatie RAI CarrosserieNL en OOC slaan de handen ineen om jongeren te enthousiasmeren voor een baan in de carrosseriebouw. De carrosseriebouw heeft een tekort aan instroom van jonge werknemers in de sector. Met de vlogs van Master Milo willen RAI CarrosserieNL en OOC een beter beeld van de werkzaamheden van de sector geven en de diverse baanmogelijkheden voor jongeren belichten.

Ondernemers in de carrosserie- en trailerbouw zijn op zoek naar nieuwe medewerkers. Het tekort aan instroom van jongeren wordt volgens RAI CarrosserieNL mede veroorzaakt doordat deze groep onvoldoende beeld heeft bij de activiteiten van de carrosserie- en trailerbouw.

RAI CarrosserieNL en OOC willen daarom met praktische YouTube-vlogs jongens en meisjes die interesse hebben in voertuigtechniek, bewust maken van wat deze sector inhoudt en van de mogelijkheden voor een toekomstige baan.

Samenwerking Master Milo

De organisaties gaan hiervoor samenwerken met de bekende vlogger Master Milo, op YouTube te vinden onder ‘MasterMilo82’ en ‘Werkplaatsvlog’. Master Milo laat met zijn vlogs zien hoe leuk techniek is. Met veel creativiteit en enthousiasme ontwerpt, bouwt en sleutelt hij aan motorvoertuigen. De vlogger is razend populair onder jongeren en volwassenen tussen de 15 tot 35 jaar. Inmiddels telt zijn YouTube-kanaal 600.000 volgers en zijn YouTube-werkplaatsvlog zo’n 100.000.

Vlogs

Master Milo gaat in opdracht van RAI CarrosserieNL en OOC een 4×4 ombouwen en aanpassen, zodat hiermee boomstammen geladen en vervoerd kunnen worden. Hierover wordt gedurende een periode van twee weken op maandag t/m donderdag een werkplaatsvlog op YouTube geplaatst. Op vrijdag volgt het filmpje op MasterMilo’s YouTube-kanaal.

Geïnteresseerden

Als jongeren meer willen weten over carrosseriebouw, carrosseriebouwbedrijven, opleidingen etc. kunnen ze de website www.leerbedrijfcarrosserie.nl bekijken (een website van RAI CarrosserieNL).  Ze kunnen hier ook een gratis truckschaalmodel bestellen om met en op dit plaatwerk een carrosserie naar eigen inzicht te bouwen.

Achtergrond

RAI CarrosserieNL behartigt de belangen van 300 bedrijven die carrosserieën, aanhangwagens- en opleggers ontwerpen, bouwen, repareren en onderhouden. Carrosseriebouwers zijn iedere dag bezig om ervoor te zorgen dat hun klanten personen en goederen veilig, efficiënt en duurzaam over de weg worden vervoerd. Of het nu gaat om een voertuig voor mindervaliden, een dierenambulance, een stadsbus, het bevoorraden van een supermarkt of het afval dat wordt opgehaald, het is allemaal niet mogelijk zonder het werk van carrosseriebouwers.

Bekijk andere

Artikelen

Jordi Metten nieuwe directeur OOC

Meer lezen

‘Perspectief 2025’ ervaringen uitwisselen

Tijdens de vierde en laatste bijeenkomst, op dinsdag 25 september, deelden de werkgevers hun ervaringen van de afgelopen maanden.

Meer lezen

Geslaagde kennisavond VOC Nieuwegein

Maandag 29 januari vond een kennisavond plaats bij VOC in Nieuwegein. De opkomst was hoog, zo'n 70 deelnemers woonden een zeer interessante avond bij.

Meer lezen
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Inschrijven