loading...

Artikel | Nieuws

Branche start campagne tegen kankerverwekkende remmenreiniger

Branche start campagne tegen kankerverwekkende remmenreiniger

Veel remmenreinigers die in garages en werkplaatsen worden gebruikt zijn kankerverwekkend. En dat hoeft niet, want er zijn op dit moment genoeg veiligere alternatieven op de markt. Daarom starten branchepartijen FOCWA, VACO, BOVAG, RAI en vakbonden FNV Metaal, CNV Vakmensen en De Unie een campagne tegen onveilige en ongezonde remmenreinigers.

Vanaf nu kan elke werkgever of medewerker checken of de remmenreiniger waar hij of zij mee werkt veiliger is via de website www.checkjeremmenreiniger.nl. Mocht de remmenreiniger niet veilig zijn dan wordt aangeraden om met de leverancier op zoek te gaan naar het betere alternatief.

 

Doe de check!
Op de website www.checkjeremmenreiniger.nl staat een korte online check om erachter te komen of er in de remmenreiniger kankerverwekkende bestanddelen aanwezig zijn. De check kan binnen een paar minuten worden gedaan. Als er kankerverwekkende bestanddelen in de remmenreiniger zitten, is de werkgever wettelijk verplicht om deze te vervangen door een beter alternatief. En gelukkig zijn die alternatieven er ook.

 

Sluipend gevaar
Het risico van gevaarlijke stoffen wordt vaak onderschat. Soms merk je de schade van gevaarlijke stoffen snel door bijvoorbeeld huiduitslag, irritatie of dat je last krijgt van je ogen. Maar de gevolgen van kankerverwekkende stoffen (CMR-stoffen), die veel gevaarlijker zijn, merk je pas op lange termijn. En dan is het te laat. Belangrijk dus om werk te maken van het veiliger werken met remmenreinigers.

Bekijk andere

Artikelen

‘Dat is een gave!’

Imagocampagne

Meer lezen

Een zeer informatieve kennisavond bij Heiwo

Er waren 24 enthousiaste deelnemers aanwezig bij een zeer boeiende en informatieve Versnel je loopbaan en kennisavond voor Carrosseriebouwers bij Heiwo in Wolvega.

Meer lezen

Terugkijken webinar over coronaprotocollen

Op 7 mei organiseerden FOCWA en RAI CarrosserieNL in samenwerking met OOC een webinar over de coronaprotocollen voor ondernemers in de carrosserie- en trailerbouw.…

Meer lezen
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Inschrijven