loading...

Artikel | Nieuws

Branchekwalificaties schadeherstel herzien

Alle kwalificaties voor de bij- en nascholing van medewerkers in de schadeherstelbranche zijn weer up-to-date.
Bij de ontwikkeling van de Plusnorm bleek dat er noodzaak was om alle kwalificaties te vernieuwen en ook een aantal volledig nieuwe kwalificaties toe te voegen. De kwalificaties zijn nu weer helemaal afgestemd op de kennis die nodig is om aan moderne voertuigen te werken.
Een werkgroep van ondernemers en opleiders is sinds begin van dit jaar met dit project bezig geweest. In totaal zijn er veertien kwalificaties vernieuwd en zes volledig nieuw, waaronder kwalificaties voor het werken aan (hybride) elektrische voertuigen, datanetwerken, warmtepompen en carrosserieconstructies. De kwalificaties gaan gelden voor de nieuwe Plusnorm en worden in de loop van 2023 ook van kracht binnen de bestaande norm.

Opleiding

De opleiders binnen de schadebranche kunnen op basis van de nieuwe kwalificaties hun opleidingen vernieuwen en waar nodig hele nieuwe opleidingen aanbieden.

Bekijk andere

Artikelen

Arbeidsmarkt- en onderwijsinformatie 2016 – 2017

In deze rapportage 'Arbeidsmarkt- en onderwijsinformatie 2016 - 2017' lees je onder andere over hoe het gaat met de carrosseriebranche, bedrijven en medewerkers in…

Meer lezen

QRM in de carrosserie- en trailerbouw 2020

Voor 2020 hebben OOC en RAI CarrosserieNL een programma ontwikkeld om carrosserie- en trailerbouwbedrijven te ondersteunen bij het realiseren van o.a. lagere kosten en…

Meer lezen

‘Dat is een gave!’

Imagocampagne

Meer lezen
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Inschrijven