loading...

Artikel | Nieuws

Dr. Nassaucollege, OOC en Innovam VOC schadeherstel slaan de handen ineen

Vrijdag 15 september zijn de eerste leerlingen van het Dr. Nassaucollege uit Assen gestart met het keuzevak ‘Schadeherstel’ in het Praktijkopleidingscentrum van InnovamVOC in Assen.

Onder begeleiding van Jeroen Draijer, docent van Dr. Nassaucollege, en Marco Brinkerhof, docent van Innovam VOC schadeherstel, gaat iedere leerling aan de slag met zijn of haar eigen werkstuk. Van het begin tot het einde. Na zes weken hebben ze een voorscherm weer volledig gebruiksklaar gemaakt.


Deze samenwerking is op initiatief van OOC tot stand gekomen. In het kader van het bevorderen van de instroom van jongeren in de schadeherstelbranche heeft OOC gesprekken gevoerd met verschillende vmbo scholen, bedrijven en opleidingsinstituten. OOC heeft de verbinding gelegd waardoor komend schooljaar in Assen 33 leerlingen in contact komen met het mooie schadeherstelvak. Dat doen ze in een omgeving waar ook mbo-studenten hun vakopleiding volgen. Mochten de leerlingen willen doorleren in het schadeherstelvak, dan is de overstap van vmbo naar mbo inzichtelijk en overzichtelijk voor hen gemaakt. Uiteraard zijn alle partijen nieuwsgierig of, en zo ja hoeveel, leerlingen deze stap volgend jaar gaan nemen. Bij dit project zijn ook bedrijven in de regio betrokken, zodat de leerlingen hun stage bij een van deze bedrijven kunnen volgen. En als leerlingen de vervolgopleiding willen gaan doen, bieden de bedrijven hen een leerwerkplek aan. Damien, een van de leerlingen, vertelt enthousiast wat hem aantrekt in het schadeherstelvak. “Bezig zijn met auto’s en in het schadeherstelvak ook daadwerkelijk zien wat je aan het maken bent. Nu zijn we gestart met het uitdeuken van een spatbord en lassen. Maar het is ook mooi om te leren op een school waar ik misschien ook mijn vervolgopleiding kan doen. Ik heb dan al kunnen proeven hoe het er aan toe gaat en hoe het er uitziet.”

Bekijk andere

Artikelen

Albèrt de Goey (ABS Autoherstel): Grootste fout in crisis is stoppen met opleiden

Wat De Goey ziet gebeuren in zijn schadebedrijf in Woerden en met welke scenario's hij rekening houdt.

Meer lezen

Branche start campagne tegen kankerverwekkende remmenreiniger

Meer lezen

Voorlichtingsbijeenkomst voor statushouders

Op 7 juni heeft OOC samen met Rijnvicus werkbedrijf Alphen a/d Rijn, FOCWA en RAICarrosserieNL een voorlichtingsdag georganiseerd voor statushouders.

Meer lezen
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Inschrijven