loading...

Artikel | Nieuws

Ervaring van een werknemer in coronatijd

Jeffrey Schilleman heeft als leerling spuiter bij Autoschade Hurkmans in Veghel een oldtimer zelfstandig strak in de lak gezet in de dagen dat hij niet naar school kon in verband met de coronacrisis.

Jeffrey Schilleman is 3 jaar geleden via een BBL-traject als leerling spuiter in dienst gekomen bij Autoschade Hurkmans in Veghel. Hij kan nu niet naar school en dat is voor hem een lastige situatie, omdat hij dit jaar ook eindexamen moet doen. Hij hoopt dat hij zijn opleiding toch binnen de termijn kan afronden.
Bij Autoschade Hurkmans heeft hij al diverse spuitwerkzaamheden zelfstandig mogen doen en daarvan heeft hij veel geleerd. Zo heeft hij in de dagen dat hij nu niet naar school gaat in verband met de coronacrisis een oldtimer mogen spuiten. Deze heeft hij dusdanig strak in de lak gezet dat het als een eindopdracht beschouwd zou kunnen worden.

Jeffrey Schilleman, leerling spuiter
“Het restauratieproject heb ik heel erg leuk gevonden om te mogen doen. Ik heb er veel van geleerd, anders dan dat wat je leert van schade-auto’s. Ik heb er grotendeels zelfstandig aan mogen werken met hier en daar wat begeleiding. Ik ben ook heel erg trots op het resultaat,” vertelt Jeffrey. “Ik heb gedurende mijn leertraject bij Hurkmans al diverse spuitwerkzaamheden zelfstandig mogen doen. Ik heb bij Hurkmans alle ruimte gekregen om veel te mogen leren, waardoor ik het gevoel heb dat ik al best ver ben in mijn opleiding en niveau. Ik hoop dit jaar mijn opleiding te kunnen afronden, ondanks de coronacrisis.”

Autoschade Hurkmans in Veghel
“Wij zijn aanpakkers. Wat wij doen, doen we goed. Daarnaast is communicatie met de klant heel belangrijk. Behulpzaamheid, eerlijkheid en kwaliteit, dat zijn de belangrijkste zaken in ons werk,” aldus Gerard Hurkmans, eigenaar van Autoschade Hurkmans in Veghel. Dit bedrijf heeft vakmanschap hoog in het vaandel staan. Bij schade aan je auto moet je volledig kunnen vertrouwen op kwaliteit en mentaliteit van uw reparateur. Ook dat wat je niet ziet, moet perfect in orde gemaakt worden. Hurkmans: “Door onze jarenlange ervaring kan men altijd op ons rekenen en met behulp van de modernste apparatuur en hulpmiddelen bieden we maximale service rondom de reparatie. Niet voor niets zijn we inmiddels een begrip in de regio. Onze werkplaats voldoet aan de nieuwste kwaliteitseisen en we hebben inmiddels verschillende keurmerken behaald.”

Ook nu investeert Autoschade Hurkmans nog steeds veel in scholing en opleiding. “Natuurlijk hebben wij nu ook last van de coronacrisis en zien wij het aantal schadegevallen sterk teruglopen. Omdat wij ook veel restauratieprojecten in onze werkplaats hebben, kunnen wij dit gedeeltelijk hiermee opvangen.”

Autoschade Hurkmans over Jeffrey Schilleman
Jeffrey Schilleman heeft zich bewezen als een talentvolle en snel lerende leerling. Dit jaar hoopt hij zijn diploma “eerste autospuiter” te behalen. “Gedurende zijn leerbaan traject heeft hij bij ons al kennis mogen maken met verschillende opdrachten en hebben we hem ook zo veel mogelijk meegenomen in de dagelijkse werkzaamheden. Hierdoor heeft hij zich goed en snel kunnen ontplooien en kon hij al redelijk snel zelfstandig werken. De dagen dat Jeffrey nu niet naar school gaat in verband met de coronacrisis hebben wij hem hier aan het werk gehouden met o.a. het spuiten van een oldtimer. Dit heeft hij geheel zelfstandig verricht en hij heeft hem dusdanig strak in de lak gezet dat het als een eindopdracht beschouwd zou kunnen worden.”

Tijdelijke regeling voor het behoud van leerlingen in de carrosseriebranche
Autoschade Hurkmans vindt het belangrijk om hun leerling Jeffrey te behouden, ook in deze tijd. Ze hebben een aanvraag ingediend voor extra vergoeding van OOC. Lees meer over de mogelijkheden van de tijdelijke regeling voor het behoud van leerlingen in de carrosseriebranche van OOC op deze pagina.

Bekijk andere

Artikelen

Albèrt de Goey (ABS Autoherstel): Grootste fout in crisis is stoppen met opleiden

Wat De Goey ziet gebeuren in zijn schadebedrijf in Woerden en met welke scenario's hij rekening houdt.

Meer lezen

‘Perspectief 2025’ ervaringen uitwisselen

Tijdens de vierde en laatste bijeenkomst, op dinsdag 25 september, deelden de werkgevers hun ervaringen van de afgelopen maanden.

Meer lezen

Vmbo-docenten maken kennis met de carrosseriebouw

Carrosseriebouw kan als keuzevak aangeboden worden door techniek-vmbo’s. Om dit bij docenten onder de aandacht te brengen organiseert RAI CarrosserieNL praktijkdagen voor vmbo-docenten.

Meer lezen
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Inschrijven