loading...

Artikel | Nieuws

Hoe kun je investeren in je eigen toekomst?

Wil jij als werknemer meer uit je werk en jezelf halen? Via OOC is het mogelijk om geheel kosteloos een advies van een loopbaancoach te krijgen.

En dat dat echt het verschil kan maken, heeft ook Geert-Jan de Vries ervaren.

De 54-jarige Geert-Jan werkt als afdelingschef bij automotive interieurmaker Berco. Het bedrijf uit Schijndel is marktleider op het gebied van automatten en vrachtwageninterieurs. “Ik heb bij Berco een ontzettend leuke baan. Maar omdat het nog een flink aantal jaren duurt voordat ik met pensioen mag, had ik de behoefte om er iets anders naast te gaan doen. En als het economisch weer wat minder gaat, kan je ook zomaar ineens je baan kwijt zijn. Dus ben ik voor mezelf begonnen met de verkoop van spijkerbroeken.”

Droom waarmaken

Normaal ziet Geert-Jan als afdelingschef toe op de stansprocessen bij Berco, maar hij raakte ook geïnteresseerd in het werk van de collega’s die automatten en bekleding stikten en borduurden. Hij nam zelfs wat oude machines over, met het idee daar ‘ooit’ nog eens iets mee te gaan doen.

Begin dit jaar kwam Geert-Jan in contact met loopbaancoach Anja Dujardin van OOC. Samen bekeken ze hoe ze zijn droom konden waarmaken. Ze kwamen er op uit dat De Vries die gekochte machines maar eens moest leren gebruiken, zodat hij niet alleen spijkerbroeken kon verkópen, maar misschien ook (bedrijfs)kleding kon máken. Zo geschiedde.

Meer gemotiveerd

De Vries volgde een cursus om zijn machines te kunnen bedienen. “Ik kan nu in principe alles. Met mijn eigen bedrijf kan ik daardoor straks een veel groter marktsegment bedienen.” Zijn baas bij Berco profiteert er ook van. Als werknemer weet De Vries nu beter wat hij wil de komende jaren en hij is gemotiveerder. “Ik kan nu ook inhoudelijk meedenken bij de ontwikkeling van nieuwe producten die te maken hebben met borduren of stikken. Heel interessant.”

“Berco kijkt ver voorruit in de carrosseriebranche als het gaat om nieuwe productiemogelijkheden. Dat is daar de cultuur. Dat heb ik nu ook gedaan. Ik kan zo’n loopbaantraject echt iedereen van harte aanraden!”

Wil jij ook een kosteloos loopbaanadvies aanvragen? Ga dan naar: https://oocinfo.nl/tools/loopbaancoach/

Bekijk andere

Artikelen

De loopbaancoach van OOC ondersteunt je kosteloos bij vragen over jouw loopbaan

Wat doe je als je meer uit je werk of uit jezelf wilt halen? Een loopbaancoach van OOC kan hiermee helpen!

Meer lezen

De HR-adviseur van OOC ondersteunt je kosteloos bij vragen over jouw personeelsbeleid

Als ondernemer wil je dat je bedrijf én je werknemers het goed doen. Een HR-adviseur van OOC kan je ondersteunen!

Meer lezen

FOCWA inspireert jongeren voor schadeherstelvak

FOCWA start een campagne om de beroepskeuze van jongeren en hun ouders te beïnvloeden.

Meer lezen
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Inschrijven