loading...

Artikel | Nieuws

Hetty Verhoef, eigenaar ABS Autoherstel Verhoef Stolwijk: “Door de HR-ondersteuning vanuit OOC heb je het gevoel dat je sterker staat”

Hetty Verhoef van ABS Autoherstel Verhoef in Stolwijk maakt zo nu en dan gebruik van de HR-ondersteuning van OOC. Iets wat ze iedere ondernemer kan aanraden.

Iedere ondernemer heeft baat bij gezonde, betrokken medewerkers die plezier in hun werk hebben. Juist in deze tijd, waarin het lastig is om goede vakmensen aan je te binden, is het extra belangrijk om goed voor je personeel te zorgen.
Er zijn tal van manieren om daaraan bij te dragen. OOC heeft voor zowel werknemers als werkgevers verschillende programma’s ontwikkeld. Denk bijvoorbeeld aan het inzetten van gesprekscyclussen, loopbaancoaching en communicatietrainingen voor leidinggevende functies. Of aan begeleiding van oudere medewerkers om zo gezond en vitaal mogelijk hun pensioen te behalen.

Daarnaast heeft elke ABS-vestiging vanuit het fonds recht op een bepaald aantal uren kosteloze HR-ondersteuning. Heel waardevol volgens Hetty: “ik heb alleen het idee dat veel collega’s hier niet van op de hoogte zijn, vandaar hier mijn verhaal.”

Wij repareren schades, HR is een aparte tak van sport

Voor ondernemers is het moeilijk om op de hoogte te blijven van steeds veranderende wet- en regelgeving op de arbeidsmarkt. Of zoals Hetty het zegt: “We zijn druk met schades repareren. Dus we gaan niet lopen ouwenelen over personeelszaken. Daar ligt onze expertise niet, het vraagt andere kennis en vaardigheden van ons als ondernemer. Het is dan heel fijn als er iemand met je mee kan kijken die van alles op de hoogte is.”

Steun in de rug

OOC heeft professionele HR-adviseurs die bijvoorbeeld kunnen helpen bij het stevig neerzetten van het personeelsbeleid. “Ook voor vragen over thema’s als duurzame inzetbaarheid, leiderschap en teamontwikkeling kun je bij de HR-adviseur terecht,” legt Hetty uit. “Ik weet niet tot in detail vanuit de CAO en onze wetgeving welke regels er gelden in bepaalde situaties. De HR-adviseur geeft me antwoord op al deze vragen. Ze heeft ook een rol gespeeld bij het oplossen van een arbeidsconflict. In gesprekken met onze medewerkers peilt ze wat er speelt. Zo kom je als ondernemer te weten hoe medewerkers in de organisatie en in hun ontwikkeling staan. Daar ligt echt de kracht van de HR-adviseur. Als werkgever krijg je toch niet alles mee. Is er bijvoorbeeld onvrede? Dan wordt dat niet snel tegen de baas geuit en doen ze dat gemakkelijker bij haar. Ze heeft een goede klik met de jongens in de werkplaats,” zegt Hetty. “Het is heel fijn als er iemand met een bepaalde afstand en professionaliteit naar situaties kan kijken. De HR-ondersteuning vanuit OOC voelt echt als een steun in de rug, je hebt het gevoel dat je sterker staat.”

Ook behoefte aan HR-ondersteuning? Meld je dan aan voor een kosteloos gesprek met een HR-adviseur!

Bekijk andere

Artikelen

Arbeidsmarkt- en onderwijsinformatie 2016 – 2017

In deze rapportage 'Arbeidsmarkt- en onderwijsinformatie 2016 - 2017' lees je onder andere over hoe het gaat met de carrosseriebranche, bedrijven en medewerkers in…

Meer lezen

De HR-adviseur van OOC ondersteunt je kosteloos bij vragen over jouw personeelsbeleid

Als ondernemer wil je dat je bedrijf én je werknemers het goed doen. Een HR-adviseur van OOC kan je ondersteunen!

Meer lezen

Hoe ziet jouw werk eruit in het jaar 2025?

Benieuwd wat jouw toekomstmogelijkheden zijn?

Meer lezen
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Inschrijven