loading...

Artikel | Mededeling

HR-advies in coronatijd

Ook in deze tijd ondersteunen de HR-adviseurs van OOC werkgevers en werknemers in de carrosseriebranche. 
HR-adviseur Peter Jacobs van OOC vertelt over twee recente adviestrajecten en geeft tips.

Wat waren de hulpvragen van de twee HR-adviestrajecten?

  1. Een bedrijf vroeg advies over het verbreden van de inzetbaarheid van werknemers in een bepaalde functiecategorie. De ondernemer wilde daarmee werknemers ontwikkelmogelijkheden bieden én de interne flexibiliteit vergroten, zodat meer werknemers op verschillende afdelingen kunnen werken.
  2. Een bedrijf zet juist nu in op EVC en werkplekleren, om werknemers te ontwikkelen. De ondernemer vroeg advies over hoe dit het beste aan te pakken en initiatieven te bundelen. Dit getuigt van lef en doorzettingsvermogen van de ondernemer én de werknemers.

Waaruit bestond het HR-advies?

  1. Samen hebben we een strategische personeelsplanning gemaakt op basis van de HR3P-methode. Met behulp van deze vlootschouwmethode krijg je inzicht in het ontwikkelpotentieel en functioneren van je afdeling of organisatie. Per werknemer worden 2 vragen beantwoord: hoe deze werknemer functioneert en wat de ontwikkelmogelijkheden zijn.
  2. Samen met de ondernemer is een traject ´werkplekleren´ ingezet voor een specifieke groep werknemers. Daarnaast is door VOC een EVC-traject opgestart voor werknemers. Het hele traject was natuurlijk coronaproof.

Wat ging er anders in de HR-adviestrajecten vanwege COVID-19?

Gesprekken vonden meestal op afstand plaats. Hoewel digitale overleggen niet altijd even makkelijk waren, raakten we er wel steeds meer aan gewend. Als het noodzakelijk was om op de zaak af te spreken, dan werden de veiligheidsmaatregelen en de 1,5 meter afstand natuurlijk goed in acht genomen.

Heb je HR-gerelateerde tips voor medewerkers en bedrijven in coronatijd?

Natuurlijk, 4 tips!

  1. Houd je aan de regels en specifiek: het coronaprotocol. OOC heeft een workshop voor werknemers over dit protocol.
  2. Werken op afstand is niet altijd mogelijk. Als een medewerker in quarantaine gaat vanwege een positief geteste huisgenoot (dus zelf niet ziek is!), zijn er wellicht toch klussen die vanuit huis gedaan kunnen worden. Soms is het handig om een aantal ‘vensterbank-klussen’ te hebben. Dit zijn werkzaamheden die niet urgent maar wel zinvol zijn en uitgevoerd kunnen worden zonder dat er specialistische kennis voor nodig is. Deze werkzaamheden kunnen ook toebedeeld worden aan medewerkers die in het kader van re-integratie werk moeten doen, maar niet in hun eigen functie aan de slag kunnen.
  3. De SER heeft een inventarisatie gemaakt van gratis online cursussen. Medewerkers in quarantaine kunnen zeker eens grasduinen in dit aanbod.
  4. Blijf in gesprek! Veel medewerkers kunnen erg veel last ondervinden van de onzekere situatie. Zorg voor naasten, risico van besmetting en onzekerheid van werk zorgen voor een druk die niet iedereen aan kan. Somberheid, zich terugtrekken en weinig energie hebben zijn symptomen die duiden op minder draagvermogen. Werkgever en werknemer, ga met elkaar in gesprek over deze situatie, benoem wat er is! Dit verlicht vaak enorm.

Bekijk andere

Artikelen

De HR-adviseur van OOC ondersteunt je kosteloos bij vragen over jouw personeelsbeleid

Als ondernemer wil je dat je bedrijf én je werknemers het goed doen. Een HR-adviseur van OOC kan je ondersteunen!

Meer lezen

Hetty Verhoef, eigenaar ABS Autoherstel Verhoef Stolwijk: “Door de HR-ondersteuning vanuit OOC heb je het gevoel dat je sterker staat”

Hetty Verhoef van ABS Autoherstel Verhoef in Stolwijk maakt zo nu en dan gebruik van de HR-ondersteuning van OOC. Iets wat ze iedere ondernemer…

Meer lezen

HR-advies voor werkgevers in de carrosseriebranche ten tijde van het coronavirus

OOC krijgt vanuit werkgevers veel verschillende HR-gerelateerde vragen in deze uitzonderlijke tijd. Wij hebben hiervan een lijst gemaakt.

Meer lezen
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Inschrijven