loading...

Artikel | Mededeling

Impact van het coronavirus

OOC ondersteunt werkgevers en werknemers in deze uitzonderlijke tijd.

OOC is zich bewust van de gevolgen die het coronavirus heeft voor werkgevers en werknemers. OOC ondersteunt jullie met informatie en maatregelen waar mogelijk.

Vragen aan jullie brancheorganisatie of vakbond

OOC kan zich voorstellen dat er veel vragen leven. Wij voorzien jullie graag van de juiste contactinformatie. Jullie kunnen alle vragen stellen aan jullie brancheorganisatie of vakbond.

Werkgevers met specifieke vragen over maatregelen in hun bedrijf rondom het coronavirus kunnen met FOCWA en RAI CarrosserieNL contact opnemen.

Werknemers kunnen met hun vragen terecht bij hun vakorganisatie: FNV, CNV Vakmensen of De Unie.

Ondersteuning van de overheid voor het mkb-bedrijf en zzp’ers

De overheid heeft een pakket van maatregelen aangekondigd ter ondersteuning van het mkb-bedrijf en zzp’ers. Via de website van de Rijksoverheid vind je de meest recente informatie over deze maatregelen.

De regeling Werktijdverkorting (wtv) is stopgezet als ‘corona-maatregel’. Daarvoor in de plaats komt de tijdelijke maatregel Noodfonds Overbrugging Werkgelegenheid (NOW). Momenteel wordt overleg gevoerd met UWV over de uitvoering van deze regeling. De hoofdlijnen van deze regeling zijn al bekend.

Behoud van personeel is belangrijk

Ondanks het feit dat we in een crisissituatie verkeren, zoeken veel ondernemers creatief naar oplossingen en zijn ook veel ondernemers veerkrachtig richting de toekomst.

Samen komen we ook hier doorheen. Het is daarom essentieel om nu al na te denken over de situatie die zich na deze crisis aandient. Want ook dan willen we dat je een gezond bedrijf bent met goede vakmannen en -vrouwen.

Wij willen je daarom oproepen om volop in te zetten op het behoud van je werknemers en leerlingen. Houd zoveel mogelijk dienstverbanden in stand.

Wij onderzoeken op dit moment welke maatregelen noodzakelijk zijn om jou in deze uitdaging te ondersteunen.

Waar kunnen wij jullie mee helpen?

FOCWA, RAI CarrosserieNL, FNV Metaal, CNV Vakmensen, De Unie en OOC nodigen jullie uit om suggesties te doen: waar kunnen de werkgevers en werknemers in de carrosseriebranche mee geholpen worden?
Geef je suggesties door via info@oocinfo.nl.

Bekijk andere

Artikelen

Aantal studenten in de schadeherstel- en carrosseriesector blijft stijgen

Uit cijfers van DUO blijkt dat in het schooljaar 2019-2020 het aantal studenten, die zich hebben ingeschreven bij een ROC voor een opleiding in…

Meer lezen

QRM-webinar RAI CarrosserieNL en OOC op 14 mei om 10.00 uur

RAI CarrosserieNL en OOC organiseren op donderdag 14 mei om 10.00 uur een QRM-webinar voor ondernemers in de carrosserie- en trailerbouw.

Meer lezen

Kennisavond 5 november

OOC organiseert samen met VOC regelmatig kennisavonden. Deze kennisavond is georganiseerd in samenwerking met MBO Rijnland.

Meer lezen
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Inschrijven