loading...

Artikel | Terugblik

Kennisavond 19 november

Meer dan 90 mensen bezochten de kennisavond bij VOC in Nieuwegein. De avond was georganiseerd door OOC/VOC in samenwerking met MBO Midden Nederland.

Studenten, hun ouders, (toekomstige) praktijkopleiders en werkgevers waren aanwezig om te horen en te ervaren waarom je leert voor de schadeherstelbranche. De aanwezige examinator, Wil Knops liet verschillende eindexamenwerkstukken zien. Hierdoor konden de jongeren zich concreet voorstellen wat ze aan het eind van de studie op moeten leveren.

Voor de praktijkopleiders werd duidelijk dat VOC een oefenplek biedt. Binnen een bedrijf is er minder oefenruimte, omdat je daar altijd te maken hebt met klanten. Bij VOC is er ruimte om te leren van fouten.

Naast de examenwerkstukken kregen de aanwezigen van Ramona de Lange (RADELA) in een workshop informatie over de verschillen tussen generaties en waarom het kan botsen. Op een interactieve manier werd ontdekt hoe je tot een goede samenwerking kunt komen. Conclusie is dat je gebruik moet maken van elkaars kennis en kunde.

Naast het opleiden van studenten spelen praktijkopleiders sinds kort ook een rol in de beoordeling van de studenten in de beroepspraktijk. Vivianne van Dijk van STEM legde uit hoe de student tegenwoordig door meerdere personen op verschillende momenten wordt beoordeeld. Deze beoordeling in de beroepspraktijk maakt officieel onderdeel uit van de examenbeoordeling van de student. Tijdens de kennisavond was er ruimte om ervaringen uit te wisselen met andere praktijkopleiders.

Pieter van de Beeke van VOC vertelde over de mogelijkheden om na te denken over je toekomst. Hoe ziet jouw werkomgeving er over vijf jaar uit en waar wil jij dan staan? Wat is daar voor nodig? Via de loopbaancoach van het OOC bestaat de mogelijkheid om een opleidingsvoucher van € 1500,00 via OOC te ontvangen.

Daarnaast hield Pieter de jonge deelnemers een spiegel voor. Het vak schadeherstel is een fantastisch vak, maar naast het leren van een vak is het ook heel belangrijk om een professionele werkhouding te ontwikkelen. Dat betekent bijvoorbeeld dat je goed voorbereid en op tijd op je examen komt.

De avond werd afgesloten met de prijsuitreiking van de AST Challenge.

Bekijk andere

Artikelen

AST Challenge 19 november

Op 19 november gingen een vijftal AST'ers in opleiding in twee teams de strijd aan. Zij probeerden van te voren aangebrachte storingen in auto's…

Meer lezen

Bedrijfsuitje Anders gaat weer van start, dus meld je snel aan!

OOC biedt jou en de werknemers van je bedrijf een verrassend bedrijfsuitje, maar dan helemaal anders. En aan dit bedrijfsuitje zijn geen kosten verbonden.

Meer lezen

‘Perspectief 2021’ Aan de slag met toekomstscenario’s!

Tijdens de derde bijeenkomst, op woensdag 27 juni, gingen de werkgevers namelijk concreet aan de slag met de uitgewerkte toekomstscenario’s.

Meer lezen
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief