loading...

Artikel | Terugblik

Kennisavond 5 november

OOC organiseert samen met VOC regelmatig kennisavonden. Deze kennisavond is georganiseerd in samenwerking met MBO Rijnland.

Meer dan 70 mensen bezochten de kennisavond bij VOC in Nieuwegein.

Studenten, hun ouders en (toekomstige) praktijkopleiders waren aanwezig om te horen en te ervaren waarom je leert voor de schadeherstelbranche. De aanwezige examinatoren, Wil Knops en Erik van den Vijfeijken lieten verschillende eindexamenwerkstukken zien. Hierdoor konden de jongeren zich concreet voorstellen wat ze aan het eind van de studie op moeten leveren. Voor de praktijkopleiders werd duidelijk dat VOC een oefenplek biedt. Binnen een bedrijf is er minder oefenruimte, omdat je daar altijd te maken hebt met klanten. Bij VOC is er ruimte om te leren van fouten.

Naast de examenwerkstukken kregen de aanwezigen van Ramona de Lange (RADELA) in een workshop informatie over de verschillen tussen generaties en waarom het kan botsen. Op een interactieve manier werd ontdekt hoe je tot een goede samenwerking kunt komen. Conclusie is dat je gebruik moet maken van elkaars kennis en kunde.

Naast het opleiden van studenten spelen praktijkopleiders sinds kort ook een rol in de beoordeling van de studenten in de beroepspraktijk. Vivianne van Dijk van STEM legt uit hoe de student tegenwoordig door meerdere personen op verschillende momenten wordt beoordeeld. Deze beoordeling in de beroepspraktijk maakt officieel onderdeel uit van de examenbeoordeling van de student. Tijdens de kennisavond was er ruimte om ervaringen uit te wisselen met andere praktijkopleiders.

Tot slot vertelde Yvonne Struikenkamp, loopbaancoach van OOC, over de mogelijkheden om na te denken over je toekomst. Hoe ziet jouw werkomgeving er over vijf jaar uit en waar wil jij dan staan? Wat is daar voor nodig? Via de loopbaancoach bestaat de mogelijkheid om een opleidingsvoucher van € 1500,00 via OOC te ontvangen.

 

Door deze kennisavond bij VOC zien eerste en tweedejaars studenten wat er van hen wordt verwacht bij het eindexamen. Hierdoor krijgen ze een concreet beeld van een examenwerkstuk en weten ze beter waarvoor ze leren. De kennismaking met de locatie en de examinatoren zorgt er voor dat er een stukje spanning voor het onbekende weggehaald wordt! Ook onze praktijkopleiders waren zeer te spreken over de informatie die ze hebben ontvangen.

René Jonkman (ROC Rijnland)

Bekijk andere

Artikelen

Op weg naar duurzame inzetbaarheid

Samen met OOC op weg naar duurzame inzetbaarheid. Bedrijven die werk maken van de gezondheid, betrokkenheid en ontwikkeling van hun werknemers, plukken daar vaak…

Meer lezen

Coronaprotocol mobiliteitssector beschikbaar

Brancheorganisaties, opleiders, vakbonden en specialisten in de mobiliteitssector hebben de handen ineengeslagen om een gezamenlijk branchebreed corona-protocol op te stellen. Dit is nu beschikbaar.

Meer lezen

Neem juist nu de ruimte om BBL-leerlingen op te leiden!

Instroom van jonge vakmensen hebben we hard nodig in de branche.

Meer lezen
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Inschrijven