loading...

Artikel | Terugblik

Kennisavond interactief 22 november

Ongeveer 30 deelnemers waren te gast bij het Deltion College in Zwolle tijdens de kennisavond interactief.

Na een hartelijk welkom van Geert Broeksema van het Deltion College, startte Vivianne van Dijk van VOC de avond met een uitleg over het hoe en wat van de toekomstscenario’s, waarna de deelnemers in twee groepen werden verdeeld.
In elke groep werden twee filmpjes getoond van toekomstscenario’s voor de schadeherstelbranche en de carrosseriebouw. Er ontstonden mooie gesprekken over de consequenties die de verschillende scenario’s voor het werk, de werkplaats en de opleidingen van werknemers kunnen hebben. Een opvallend onderwerp, wat in beide groepen terugkwam, is dat schades aan elektronische systemen toe gaan nemen. Daarnaast heeft de fabrikant meer invloed op het werk als het gaat om complexe schades. Voor de carrosseriebouw wordt elektrisch rijden met zonnecellen en waterstof steeds belangrijker. Maar ook op het gebied van materiaalsoorten, zoals meer aluminium, gelegeerde staalsoorten, composieten en het werken met nieuwe grondstoffen vinden veel vernieuwingen plaats. De werkplaats verandert steeds meer naar een slimme, geautomatiseerde werkplaats met nieuwe zaken, zoals 3D-printers, robots, het uitlezen van data en het oplossen/wissen van storingen. Dit vraagt om opleidingen op het gebied van data-analyse en 3D-software.

Stefan van Kloostervan Hella ging na de pauze dieper in op de afstelling van de nieuwste verlichtingssystemen.

Allard Zandstra van Magenta Innovation sloot het inhoudelijke deel van de avond af en nam de deelnemers mee in de nieuwste ontwikkelingen van composieten.

Onder het genot van een hapje en drankje werd nog gezellig na gepraat.

Bekijk andere

Artikelen

Animatie coronaprotocol voor werkgevers beschikbaar

Er is nu een animatie voor werkgevers over de gedragsregels voor het werk in en buiten de werkplaats, die het mogelijk moeten maken om…

Meer lezen

Neem juist nu de ruimte om BBL-leerlingen op te leiden!

Instroom van jonge vakmensen hebben we hard nodig in de branche.

Meer lezen

Loopbaancoaching in coronatijd

Ook in deze tijd ondersteunen de OOC-loopbaancoaches werknemers met vragen over hun loopbaan. Lees hoe dat nu gaat in dit artikel.

Meer lezen
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Inschrijven