loading...

Artikel | Terugblik

Kennisavond interactief 22 november

Ongeveer 30 deelnemers waren te gast bij het Deltion College in Zwolle tijdens de kennisavond interactief.

Na een hartelijk welkom van Geert Broeksema van het Deltion College, startte Vivianne van Dijk van VOC de avond met een uitleg over het hoe en wat van de toekomstscenario’s, waarna de deelnemers in twee groepen werden verdeeld.
In elke groep werden twee filmpjes getoond van toekomstscenario’s voor de schadeherstelbranche en de carrosseriebouw. Er ontstonden mooie gesprekken over de consequenties die de verschillende scenario’s voor het werk, de werkplaats en de opleidingen van werknemers kunnen hebben. Een opvallend onderwerp, wat in beide groepen terugkwam, is dat schades aan elektronische systemen toe gaan nemen. Daarnaast heeft de fabrikant meer invloed op het werk als het gaat om complexe schades. Voor de carrosseriebouw wordt elektrisch rijden met zonnecellen en waterstof steeds belangrijker. Maar ook op het gebied van materiaalsoorten, zoals meer aluminium, gelegeerde staalsoorten, composieten en het werken met nieuwe grondstoffen vinden veel vernieuwingen plaats. De werkplaats verandert steeds meer naar een slimme, geautomatiseerde werkplaats met nieuwe zaken, zoals 3D-printers, robots, het uitlezen van data en het oplossen/wissen van storingen. Dit vraagt om opleidingen op het gebied van data-analyse en 3D-software.

Stefan van Kloostervan Hella ging na de pauze dieper in op de afstelling van de nieuwste verlichtingssystemen.

Allard Zandstra van Magenta Innovation sloot het inhoudelijke deel van de avond af en nam de deelnemers mee in de nieuwste ontwikkelingen van composieten.

Onder het genot van een hapje en drankje werd nog gezellig na gepraat.

Bekijk andere

Artikelen

Kennisavond 19 november

Meer dan 90 mensen bezochten de kennisavond bij VOC in Nieuwegein. De avond was georganiseerd door OOC/VOC in samenwerking met MBO Midden Nederland.

Meer lezen

Geslaagde workshop ‘Lijmen: de nieuwe verbindingstechniek’

25 deelnemers, constructeurs en ontwerpers afkomstig uit de carrosserie- en trailerbouw en enkele uit de schadeherstel, werden 4 uur lang bijgepraat over diverse facetten…

Meer lezen

Werkgevers én werknemers moeten er nú echt mee aan de slag

Een gesprek met OOC bestuurders Henk Bos en Zwanny Naber. De arbeidsmarkt verandert. En dat gaat sneller dan ooit.

Meer lezen
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief