loading...

Artikel | Terugblik

Kennisavond interactief 29 oktober 2018

OOC organiseert regelmatig interactieve kennisavonden. Wisselende thema’s, zoals ontwikkelingen in de mobiliteit, nieuwe technieken, vitaliteit en duurzame inzetbaarheid komen aan bod.

Op 29 oktober werden we warm ontvangen bij Den Elzen in Breda door Jan Smulders.

Perspectief 2025: Toekomstscenario’s

Vivianne van Dijk van het VOC startte de avond met een uitleg over het hoe en wat van de toekomstscenario’s, waarna de deelnemers in vier groepen werden verdeeld.
In elke groep werden twee filmpjes getoond van toekomstscenario’s voor de Schadeherstelbranche. Door de filmpjes ontstonden mooie gesprekken over de consequenties die de verschillende scenario’s voor het werk, de werkplaats en de opleidingen van werknemers kunnen hebben.

Opvallend was dat in alle vier de groepen terugkwam dat veel handleidingen van moderne auto’s in het Engels geschreven zijn. De deelnemers gaven aan daar moeite mee te hebben. Ook het feit dat er meer gewerkt moet worden volgens de reparatievoorschriften van de verschillende automerken was een belangrijk item. Verder viel op dat in de diverse bedrijven al actief beleid wordt uitgevoerd op de toekomst. Zo worden bijvoorbeeld jong en oud geschoold op een bredere inzetbaarheid in het bedrijf.

Na de pauze ging Robin Koeleman van Hella dieper in op de afstelling van de nieuwste verlichtingssystemenen. En Tom Weeber van WTAC vertelde over de in’s en out’s van de microbatterij.

De avond werd afgesloten met een hapje en een drankje en er werd nog gezellig nagepraat.

Bekijk andere

Artikelen

Kennisavond 5 november

OOC organiseert samen met VOC regelmatig kennisavonden. Deze kennisavond is georganiseerd in samenwerking met MBO Rijnland.

Meer lezen

Geslaagde kennisavond VOC Nieuwegein

Maandag 29 januari vond een kennisavond plaats bij VOC in Nieuwegein. De opkomst was hoog, zo'n 70 deelnemers woonden een zeer interessante avond bij.

Meer lezen

‘Perspectief 2021’ van start

Een achttal werkgevers uit de deelbranches Schadeherstel en Carrosseriebouw pakte samen met FOCWA, RAICarrosserieNL, VOC en OOC de handschoen op in een project met…

Meer lezen
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief