loading...

Artikel | Terugblik

Kennisavond interactief 29 oktober 2018

OOC organiseert regelmatig interactieve kennisavonden. Wisselende thema’s, zoals ontwikkelingen in de mobiliteit, nieuwe technieken, vitaliteit en duurzame inzetbaarheid komen aan bod.

Op 29 oktober werden we warm ontvangen bij Den Elzen in Breda door Jan Smulders.

Perspectief 2025: Toekomstscenario’s

Vivianne van Dijk van het VOC startte de avond met een uitleg over het hoe en wat van de toekomstscenario’s, waarna de deelnemers in vier groepen werden verdeeld.
In elke groep werden twee filmpjes getoond van toekomstscenario’s voor de Schadeherstelbranche. Door de filmpjes ontstonden mooie gesprekken over de consequenties die de verschillende scenario’s voor het werk, de werkplaats en de opleidingen van werknemers kunnen hebben.

Opvallend was dat in alle vier de groepen terugkwam dat veel handleidingen van moderne auto’s in het Engels geschreven zijn. De deelnemers gaven aan daar moeite mee te hebben. Ook het feit dat er meer gewerkt moet worden volgens de reparatievoorschriften van de verschillende automerken was een belangrijk item. Verder viel op dat in de diverse bedrijven al actief beleid wordt uitgevoerd op de toekomst. Zo worden bijvoorbeeld jong en oud geschoold op een bredere inzetbaarheid in het bedrijf.

Na de pauze ging Robin Koeleman van Hella dieper in op de afstelling van de nieuwste verlichtingssystemenen. En Tom Weeber van WTAC vertelde over de in’s en out’s van de microbatterij.

De avond werd afgesloten met een hapje en een drankje en er werd nog gezellig nagepraat.

Bekijk andere

Artikelen

Hoe ziet jouw werk eruit in het jaar 2025?

Benieuwd wat jouw toekomstmogelijkheden zijn?

Meer lezen

Informatieavond voor Praktijkopleiders

Noorderpoort en VOC organiseerden op woensdag 24 april 2019 een informatieavond voor Praktijkopleiders met leerlingen in het APO-traject bij VOC in Assen.

Meer lezen

Coronaprotocol mobiliteitssector beschikbaar

Brancheorganisaties, opleiders, vakbonden en specialisten in de mobiliteitssector hebben de handen ineengeslagen om een gezamenlijk branchebreed corona-protocol op te stellen. Dit is nu beschikbaar.

Meer lezen
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Inschrijven