loading...

Artikel | Terugblik

Kennisavond interactief 29 oktober 2018

OOC organiseert regelmatig interactieve kennisavonden. Wisselende thema’s, zoals ontwikkelingen in de mobiliteit, nieuwe technieken, vitaliteit en duurzame inzetbaarheid komen aan bod.

Op 29 oktober werden we warm ontvangen bij Den Elzen in Breda door Jan Smulders.

Perspectief 2025: Toekomstscenario’s

Vivianne van Dijk van het VOC startte de avond met een uitleg over het hoe en wat van de toekomstscenario’s, waarna de deelnemers in vier groepen werden verdeeld.
In elke groep werden twee filmpjes getoond van toekomstscenario’s voor de Schadeherstelbranche. Door de filmpjes ontstonden mooie gesprekken over de consequenties die de verschillende scenario’s voor het werk, de werkplaats en de opleidingen van werknemers kunnen hebben.

Opvallend was dat in alle vier de groepen terugkwam dat veel handleidingen van moderne auto’s in het Engels geschreven zijn. De deelnemers gaven aan daar moeite mee te hebben. Ook het feit dat er meer gewerkt moet worden volgens de reparatievoorschriften van de verschillende automerken was een belangrijk item. Verder viel op dat in de diverse bedrijven al actief beleid wordt uitgevoerd op de toekomst. Zo worden bijvoorbeeld jong en oud geschoold op een bredere inzetbaarheid in het bedrijf.

Na de pauze ging Robin Koeleman van Hella dieper in op de afstelling van de nieuwste verlichtingssystemenen. En Tom Weeber van WTAC vertelde over de in’s en out’s van de microbatterij.

De avond werd afgesloten met een hapje en een drankje en er werd nog gezellig nagepraat.

Bekijk andere

Artikelen

Succesvolle workshop ‘Lassen’

Op 22 maart werd in Lelystad de workshop Lassen gehouden, georganiseerd door OOC en RAI Vereniging. De inhoud van de workshop omvatte kennis van…

Meer lezen

Werkgevers én werknemers moeten er nú echt mee aan de slag

Een gesprek met OOC bestuurders Henk Bos en Zwanny Naber. De arbeidsmarkt verandert. En dat gaat sneller dan ooit.

Meer lezen

Kennisavond interactief 22 november

Ongeveer 30 deelnemers waren te gast bij het Deltion College in Zwolle tijdens de kennisavond interactief.

Meer lezen
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief