loading...

Artikel | Mededeling

Loopbaancoaching in coronatijd

Ook in deze tijd ondersteunen de OOC-loopbaancoaches werknemers met vragen over hun loopbaan. Lees hoe dat nu gaat in dit artikel.

OOC-loopbaancoach Fred Beumer ondersteunt ook in deze tijd werknemers met vragen over hun loopbaan. Hij vertelt je graag over een recent coachingstraject.

Wat was de hulpvraag van de werknemer en waaruit bestond jouw coaching? 
De werknemer gaf aan dat hij het op het werk niet naar zijn zin had en geen groeimogelijkheden kreeg. De communicatie met zijn leidinggevende was niet goed en hij voelde zich niet gezien.
Op mijn vraag ‘Wat heb je ermee gedaan? Heb je je onvrede bespreekbaar gemaakt?’ kreeg ik als antwoord “Nee ik heb er niets mee gedaan, er valt met die man niet te praten.’ Op mijn advies heeft hij toen een brief voor zichzelf geschreven over wat hij vindt dat niet goed gaat en waarin hij geen doorgroeikansen heeft. Met die brief onder de arm als achtervang heeft hij een gesprek gehad.
Ik heb hem een aantal tips voor het gesprek meegegeven. Het gesprek is op wat emoties na goed verlopen. Er is een afspraak gemaakt over communiceren onderling en we gaan een Persoonlijk Ontwikkelings Plan schrijven dat hij vervolgens met zijn leidinggevende gaat bespreken.
Zo kijken we samen naar wensen en mogelijkheden.

Wat ging er anders in het coachingstraject vanwege COVID-19?
Omdat we geen afspraak op de zaak konden plannen vanwege de coronamaatregelen, hebben we een telefonische afspraak gemaakt. De hulpvraag scherp krijgen tijdens dat telefoongesprek was echter lastig voor  de werknemer, dus hebben we een wandelcoach-afspraak op afstand ingepland. Juist in dit geval bleek dit een heel goede oplossing. Door te wandelen kijk je elkaar niet aan en kan het zijn dat je veel makkelijker praat, wat ook gebeurde.

Heb je nog tips voor medewerkers en bedrijven in coronatijd?
Door de onzekere tijden zijn we snel geneigd in het hoofd te gaan zitten. Piekeren maakt iets vaak groter dan het werkelijk is. Praat met je leidinggevende, collega of een goede kennis over je zorgen. Je gaat merken dat je er dan beter mee om kan gaan. Praten over je zorgen is vooral in onzekere tijden een heel belangrijk iets.

Wil jij ook graag loopbaanadvies? Meld je dan hier aan.

Bekijk andere

Artikelen

De loopbaancoach van OOC ondersteunt je kosteloos bij vragen over jouw loopbaan

Wat doe je als je meer uit je werk of uit jezelf wilt halen? Een loopbaancoach van OOC kan hiermee helpen!

Meer lezen

Ervaring van een werknemer in coronatijd

Jeffrey Schilleman heeft als leerling spuiter bij Autoschade Hurkmans in Veghel een oldtimer zelfstandig strak in de lak gezet in de dagen dat hij…

Meer lezen

Juist nu is het goed om te weten waar je staat en wat je kunt

De loopbaancoaches van OOC helpen je jouw toekomst in de carrosseriebranche in beeld te brengen, juist nu.

Meer lezen
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Inschrijven