loading...

Artikel | Terugblik

‘Perspectief 2025’ ervaringen uitwisselen

Tijdens de vierde en laatste bijeenkomst, op dinsdag 25 september, deelden de werkgevers hun ervaringen van de afgelopen maanden.

Voor de zomer keerden de werkgevers huiswaarts met de vraag om aan de slag te gaan met hun opgestelde plan van aanpak en zogeheten early warning signals te monitoren: welke signalen in de omgeving zien zij nu al die er op wijzen dat de toekomst richting een bepaald toekomstscenario gaat? Tijdens de vierde, en tevens laatste, bijeenkomst deelden de werkgevers hun ervaringen van de afgelopen periode.

De toekomstscenario’s voor schadeherstel zijn gebaseerd op de ontwikkelingen rondom autonoom rijden en autodelen. Opvallend is dat het de afgelopen tijd wat stil is qua berichtgeving rondom autonoom rijden en dat autodelen wat kanttekeningen kent. Daarentegen signaleerden de werkgevers dat private lease wel steeds meer in opkomst is.

Voor de carrosseriebouw zijn de toekomstscenario’s gebaseerd op de ontwikkelingen rondom het transportsysteem en de werkplaats. Early warning signals zijn onder andere berichten over de ontwikkeling van city hubs aan de rand van steden en elektrische last-mile vervoersoplossingen.

Na het uitwisselen van deze signalen gingen de werkgevers, maar ook de brancheorganisaties FOCWA en RAICarrosserieNL en de OOC HR-adviseurs, aan de slag met het invullen van het zogeheten business model canvas voor hun huidige situatie. Via dit model beantwoordden zij vragen als: Welk ‘probleem’ van je klant wil je oplossen, wie is je klant, hoe bereik je deze klant en wat voor type klantrelatie wil je opbouwen? Met welke middelen, activiteiten en partners wil je het ‘probleem’ van je klant oplossen? En niet onbelangrijk, wat zijn je belangrijkste kosten en opbrengsten?

Tot slot bekeken de deelnemers de animaties van de verschillende toekomstscenario’s voor schadeherstel en carrosseriebouw en vulden zij, aan de hand van het geschetste toekomstscenario, hun business model canvas aan. Het interessante is dat keuzes kunnen verschillen per toekomstscenario. Des te belangrijker is het dus om je omgeving goed in de gaten te houden. Welke signalen zie jij dat de toekomst een bepaalde richting op gaat?

Ben je benieuwd naar de geschetste toekomstscenario’s voor schadeherstel en carrosseriebouw? Houd dan OOC in de gaten, de toekomstscenario’s worden binnenkort gepubliceerd.

Bekijk andere

Artikelen

Toekomstscenario’s 2030 carrosseriebouw

OOC heeft toekomstscenario’s ontwikkeld voor de carrosseriebouw. Deze scenario’s helpen je nadenken over je lange termijnvisie en de veranderingen die op je af komen.

Meer lezen

Impact van het coronavirus

OOC ondersteunt werkgevers en werknemers in deze uitzonderlijke tijd.

Meer lezen

Werkgevers én werknemers moeten er nú echt mee aan de slag

Een gesprek met OOC bestuurders Henk Bos en Zwanny Naber. De arbeidsmarkt verandert. En dat gaat sneller dan ooit.

Meer lezen
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Inschrijven