loading...

Artikel | Nieuws

Perspectief 2025: Toekomstscenario’s carrosseriebouw

Wat zijn de belangrijkste trends voor de carrosseriebouw? We weten bijvoorbeeld niet precies hoe de carrosseriebouw zich zal ontwikkelen. Welke transportoplossingen zijn er in het jaar 2025?

Je kunt op twee manieren nadenken over de toekomst: de toekomst overkomt je, of je maakt je eigen toekomst. Als het gaat om de toekomst die je overkomt, dan moet je om je heen kijken. Hoe verandert mijn omgeving? Wat zijn de belangrijkste technologische trends? En hoe veranderen de wensen van mijn klanten? De toekomst die je zelf maakt, gaat over de beslissingen die je zelf neemt als werkgever, maar ook als werknemer.

OOC is, samen met werkgevers uit de branche, VOC en de brancheorganisaties FOCWA en RAICarrosserieNL, op zoek gegaan naar de toekomst die je overkomt: wat zijn de belangrijkste trends voor de carrosseriebouw? We weten bijvoorbeeld niet precies hoe de carrosseriebouw zich zal ontwikkelen. Welke transportoplossingen zijn er in het jaar 2025? Welke technologische mogelijkheden zijn er in 2025? En wie profiteren daarvan in de keten? Hoe gebruiken we data in 2025 en wat doe jij over een paar jaar anders dan nu?

Aan de hand van de ontwikkelingen rondom het transportsysteem en de werkplaats zijn vier toekomstbeelden opgesteld voor de carrosseriebouw in het jaar 2025:

  • Scenario A: Een traditioneel transportsysteem en een traditionele werkplaats. Bekijk de bijbehorende animatie Samenwerkende specialisten.
  • Scenario B: Een traditioneel transportsysteem en een smart-industry werkplaats. Bekijk de bijbehorende animatie De digitale werkplaats.
  • Scenario C: Een innovatief en duurzaam transportsysteem en een smart-industry werkplaats. Bekijk de bijbehorende animatie De zelfdenkende werkplaats.
  • Scenario D: Een innovatief en duurzaam transportsysteem en een traditionele werkplaats. Bekijk de bijbehorende animatie Achter de feiten aan.

Bij elk toekomstscenario kan je jezelf vragen stellen, zoals:

  • Als dit toekomstscenario werkelijkheid wordt, wat zijn dan mijn kansen en bedreigingen?
  • Waar zou ik eigenlijk vandaag al mee moeten beginnen om nieuwe kansen te pakken of mijn huidige situatie te behouden?
  • Hoe verandert de omgeving? Welke signalen zie ik dat de toekomst richting een bepaald toekomstscenario gaat?

Samenvatting van de 4 toekomstscenario’s (animatie)
Naslagwerk toekomstscenario’s Carrosseriebouw

Bekijk ook de toekomstscenario’s schadeherstel.

Bekijk andere

Artikelen

‘Perspectief 2021’ Aan de slag met toekomstscenario’s!

Tijdens de derde bijeenkomst, op woensdag 27 juni, gingen de werkgevers namelijk concreet aan de slag met de uitgewerkte toekomstscenario’s.

Meer lezen

‘Perspectief 2025’ ervaringen uitwisselen

Tijdens de vierde en laatste bijeenkomst, op dinsdag 25 september, deelden de werkgevers hun ervaringen van de afgelopen maanden.

Meer lezen

Perspectief 2025: Toekomstscenario’s schadeherstel

Wat zijn de belangrijkste trends voor de schadeherstelbranche? We weten bijvoorbeeld niet precies hoe de markt voor personenauto’s eruit ziet in het jaar 2025.…

Meer lezen
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief