loading...

Artikel | Nieuws

Perspectief 2025: Toekomstscenario’s schadeherstel

Wat zijn de belangrijkste trends voor de schadeherstelbranche? We weten bijvoorbeeld niet precies hoe de markt voor personenauto’s eruit ziet in het jaar 2025. Rijden we in 2025 nog zelf?

Je kunt op twee manieren nadenken over de toekomst: de toekomst overkomt je, of je maakt je eigen toekomst. Als het gaat om de toekomst die je overkomt, dan moet je om je heen kijken. Hoe verandert mijn omgeving? Wat zijn de belangrijkste technologische trends? En hoe veranderen de wensen van mijn klanten? De toekomst die je zelf maakt, gaat over de beslissingen die je zelf neemt als werkgever, maar ook als werknemer.

OOC is, samen met werkgevers uit de branche, VOC en de brancheorganisaties FOCWA en RAICarrosserieNL, op zoek gegaan naar de toekomst die je overkomt: wat zijn de belangrijkste trends voor de schadeherstelbranche? We weten bijvoorbeeld niet precies hoe de markt voor personenauto’s eruit ziet in het jaar 2025. Rijden we in 2025 nog zelf of heeft de autonome auto het van ons overgenomen? En misschien is de deelauto wel de normaalste zaak van de wereld in 2025. Wat betekent dat voor schades, schadeherstel en jouw werkzaamheden?

Aan de hand van de ontwikkelingen rondom autonoom rijden en autodelen zijn vier toekomstbeelden opgesteld voor de schadeherstelbranche in het jaar 2025:

  • Scenario A: Autobezit in plaats van gebruik en autonoom rijden is niet doorgebroken.
    Bekijk de bijbehorende animatie Complexere auto’s, complexer schadeherstel.
  • Scenario B: Autogebruik in plaats van bezit en autonoom rijden is niet doorgebroken. Bekijk de bijbehorende animatie Repair-as-a-service.
  • Scenario C: Autogebruik in plaats van bezit en een doorbraak in autonoom rijden. Bekijk de bijbehorende animatie One-day-repair.
  • Scenario D: Autobezit in plaats van gebruik en een doorbraak in autonoom rijden. Bekijk de bijbehorende animatie Onderscheiden om te overleven.

Bij elk toekomstscenario kan je jezelf vragen stellen, zoals:

  • Als dit toekomstscenario werkelijkheid wordt, wat zijn dan mijn kansen en bedreigingen?
  • Waar zou ik eigenlijk vandaag al mee moeten beginnen om nieuwe kansen te pakken of mijn huidige situatie te behouden?
  • Hoe verandert de omgeving? Welke signalen zie ik dat de toekomst richting een bepaald toekomstscenario gaat?

Samenvatting van de 4 toekomstscenario’s (animatie)
Naslagwerk toekomstscenario’s Schadeherstel

Bekijk ook de toekomstscenario’s carrosseriebouw.

Bekijk andere

Artikelen

‘Perspectief 2025’ ervaringen uitwisselen

Tijdens de vierde en laatste bijeenkomst, op dinsdag 25 september, deelden de werkgevers hun ervaringen van de afgelopen maanden.

Meer lezen

‘Perspectief 2021’ Aan de slag met toekomstscenario’s!

Tijdens de derde bijeenkomst, op woensdag 27 juni, gingen de werkgevers namelijk concreet aan de slag met de uitgewerkte toekomstscenario’s.

Meer lezen

Perspectief 2025: Toekomstscenario’s carrosseriebouw

Wat zijn de belangrijkste trends voor de carrosseriebouw? We weten bijvoorbeeld niet precies hoe de carrosseriebouw zich zal ontwikkelen. Welke transportoplossingen zijn er in…

Meer lezen
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Inschrijven