loading...

Artikel | Nieuws

Perspectief 2025: Voorbereiding op de toekomst

Ben jij al voorbereid op de toekomst?

Op donderdag 31 oktober vond de terugkombijeenkomst voor deelnemers en betrokkenen van het project ‘Perspectief 2025’ plaats.

Video acties toekomstscenario’s
De bijeenkomst startte met de première van de video waarin enkele deelnemers iets vertellen over hun deelname en de acties die zij hebben ondernomen op basis van de toekomstscenario’s.

Early warning signals
Vervolgens gingen de deelnemers in gesprek over de “early warning signals” die zij het afgelopen jaar hebben gemonitord: welke signalen in de omgeving zien zij nu al, die er op wijzen dat de toekomst richting een bepaald toekomstscenario gaat?

Het ideale carrosserie- of schadeherstelbedrijf in 2025
Daarna gingen de deelnemers aan de slag met de vraag “Hoe ziet het ideale carrosserie- of schadeherstelbedrijf eruit in het jaar 2025?”. Met de kennis uit de toekomstscenario’s vulden zij voor hun ideale bedrijf een “business model canvas” in. Via dit model beantwoordden zij vragen als:

  • Welk “probleem” van je klant wil je oplossen, wie is je klant, hoe bereik je deze klant en wat voor type klantrelatie wil je opbouwen?
  • Met welke middelen, activiteiten en partners wil je het “probleem” van je klant oplossen?
  • En niet onbelangrijk, wat zijn je belangrijkste kosten en opbrengsten?

Vacatureteksten medewerkers in 2025
Tot slot gaven de deelnemers feedback op de in ontwikkeling zijnde vacatureteksten voor medewerkers in het jaar 2025. Wat voor type werknemers heb je in elk toekomstscenario nodig in het jaar 2025? Welke kennis en kunde moeten zij in huis hebben? En niet onbelangrijk, hoe kunnen zij die benodigde kennis en kunde opdoen?

Ben jij al voorbereid op de toekomst?
Wil jij ook aan de slag met de toekomst van je bedrijf of je loopbaan? Laat je dan inspireren door enkele werkgevers uit het project ‘Perspectief 2025’. Zij ondernamen actie op basis van de toekomstscenario’s. Benieuwd hoe zij dat hebben aangepakt? Bekijk de video.

Bekijk andere

Artikelen

‘Perspectief 2025’ ervaringen uitwisselen

Tijdens de vierde en laatste bijeenkomst, op dinsdag 25 september, deelden de werkgevers hun ervaringen van de afgelopen maanden.

Meer lezen

Toekomstscenario’s 2030 schadeherstel

OOC heeft toekomstscenario’s ontwikkeld voor de schadeherstelbranche. Deze scenario’s helpen je nadenken over je lange termijnvisie en de veranderingen die op je af komen.

Meer lezen

Toekomstscenario’s 2030 carrosseriebouw

OOC heeft toekomstscenario’s ontwikkeld voor de carrosseriebouw. Deze scenario’s helpen je nadenken over je lange termijnvisie en de veranderingen die op je af komen.

Meer lezen
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Inschrijven