loading...

Artikel | Nieuws

Samenwerking van HR-adviseurs en loopbaancoaches OOC levert werkgevers en werknemers veel op

Regelmatig werkt een HR-adviseur van OOC samen met een loopbaancoach van OOC, om een werkgever en diens werknemers optimaal te kunnen helpen. In dit artikel lees je hoe dat in zijn werk gaat.

De HR-adviseurs van OOC ondersteunen werkgevers met het stevig neerzetten van het HR-beleid of personeelsbeleid. De loopbaancoaches van OOC ondersteunen werknemers bij het ontdekken en ontwikkelen van hun talenten, zodat ze hun werk met plezier, professioneel en vitaal kunnen blijven uitvoeren.

Regelmatig werkt een HR-adviseur van OOC samen met een loopbaancoach van OOC, om een werkgever en diens werknemers optimaal te kunnen helpen. Zo ook HR-adviseur Jeanine de Vries met loopbaancoach Michèl Barendse. In dit artikel lees je hoe dat in zijn werk gaat.

Hoe is het contact tot stand gekomen?
Michel startte op 1 oktober 2019 als coach bij OOC en Jeanine werkt sinds juni 2015 als HR-adviseur bij OOC. Ze hadden al eerder samengewerkt via Wij Techniek. Doordat ze beide voor meerdere fondsen werken was het contact zo gelegd.

Waar begon de samenwerking voor OOC mee?
Jeanine had in oktober 2019 een project bij Möller Autoschade, waar ze gezamenlijk mee aan de slag konden. OOC en Möller organiseerden samen een kennisavond. Daar werden ook de 4 toekomstscenario’s toegelicht en een aantal nieuwe ontwikkelingen in de branche gepresenteerd. Jeanine en Michèl namen de begeleiding van de subgroepen voor hun rekening. Een aantal werknemers heeft individuele loopbaangesprekken gevoerd naar aanleiding van deze kennisavond. Uit sommige van deze gesprekken bleek dat een opleidingsvoucher ingezet kon worden voor de werknemer. Deze werknemers hebben heel diverse trainingen gevolgd, zoals een techniektraining, een taaltraining en een technisch-administratieve training. Michèl heeft het als een prettige start ervaren dat hij meteen bij Möller aan de slag kon en zo deze branche kon leren kennen.

Hoe zorgen de HR-adviseurs en loopbaancoaches van OOC samen voor een optimale ondersteuning van werkgevers en werknemers?
Ze versterken elkaar, door in hun communicatie met het bedrijf door te vragen en de verbinding te leggen. Hierbij zorgen ze dat ze elkaars kwaliteiten, talenten en expertise kennen. Regelmatig overleggen ze met elkaar en sparren ze over hoe het loopt in de branche. Wat is de voortgang? Wat zijn innovaties of ontwikkelingen waar ze op in kunnen spelen als team? Zo is het voor alle partijen makkelijker om de ontwikkelingen in de branche te blijven volgen. Soms is de ingang vanuit de werkgever en soms vanuit de werknemer. Daarbij kijken ze wat de mogelijkheden zijn om het optimale te bereiken, voor zowel werkgever als werknemer. Ze stemmen voortdurend af en zorgen voor een eenduidige aanpak. Zo werken ze samen met werkgevers en werknemers aan de duurzame ontwikkeling van onze vakmensen.

Bekijk andere

Artikelen

De HR-adviseur van OOC ondersteunt je kosteloos bij vragen over jouw personeelsbeleid

Als ondernemer wil je dat je bedrijf én je werknemers het goed doen. Een HR-adviseur van OOC kan je ondersteunen!

Meer lezen

De loopbaancoach van OOC ondersteunt je kosteloos bij vragen over jouw loopbaan

Wat doe je als je meer uit je werk of uit jezelf wilt halen? Een loopbaancoach van OOC kan hiermee helpen!

Meer lezen

Ervaring van een werknemer in coronatijd

Jeffrey Schilleman heeft als leerling spuiter bij Autoschade Hurkmans in Veghel een oldtimer zelfstandig strak in de lak gezet in de dagen dat hij…

Meer lezen
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Inschrijven