loading...

Artikel |

Schade rijden voorgoed verleden tijd?

Een kop uit een artikel in ‘De Ondernemer’: “Hybride werken? Is de klassieke leaseauto definitief verleden tijd?” Wellicht wat kort door de bocht, maar een deelauto vormt een steeds interessanter

Een kop uit een artikel in ‘De Ondernemer’: “Hybride werken? Is de klassieke leaseauto definitief verleden tijd?” Wellicht wat kort door de bocht, maar een deelauto vormt een steeds interessanter alternatief om ondernemers en hun bedrijf mobiel te houden.

Veel jonge ondernemers zetten daarnaast in op een flexibel mobiliteitsbudget voor werknemers: “Voor medewerkers met een mobiliteitsbudget is MyWheels een heel prettige oplossing; zeker nu thuiswerken en hybride werken niet meer weg te denken zijn.”

De transitie van autobezit naar flexibel deelvervoer zorgt ook in de schadeherstelbranche voor verandering. Zeker als deelauto’s in de toekomst autonoom gaan rijden en nog amper schade rijden. Als autonoom rijdende auto’s het straatbeeld bepalen, zijn er dan nog zoveel schadeherstellers nodig?

Scenario’s om je voor te bereiden op toekomstige veranderingen

OOC heeft – samen met ondernemers uit de branche – een aantal scenario’s ontwikkeld voor de toekomst van de schadeherstelbranche richting het jaar 2030. Deze scenario’s helpen je om je voor te bereiden op een veranderende toekomst.

Een van de scenario’s beschrijft dat mensen massaal overstappen op autonoom rijden in deelvervoer. Platformbedrijven en tech giganten faciliteren deze ontwikkelingen en zijn dominant in de markt. In 2030 wordt hierdoor veel minder schade gereden dan voorheen. Fabrikanten hebben ook een steeds grotere rol op zich genomen; voor veel schades en mankementen moet de auto terug naar de fabrikant. De software kan namelijk alleen door de fabrikant worden aangepast of hersteld. Hierdoor wordt de rol van traditionele schadeherstellers steeds kleiner.

Hoe bereid je jouw bedrijf voor op de komst van deelvervoer en autonome auto’s? Hoe voorkom je dat je werk overbodig wordt?

Laat je niet verrassen door de uitdagingen van de toekomst. Denk mee! Dit najaar wordt er weer een webinar carrosseriebouw georganiseerd. Hou deze website en je e-mail in de gaten!

Programma webinar schadeherstel:
Wat zijn toekomstscenario’s en wat kan je ermee?
Toekomstscenario’s schadeherstel.
Vraaggesprek met OOC HR-adviseur en OOC Loopbaancoach.
Gelegenheid tot het stellen van vragen.

Bekijk andere

Artikelen

Online workshops “Gezamenlijke verantwoordelijkheid in coronatijd”

OOC organiseert in samenwerking met FNV, FOCWA, RAI CarrosserieNL en VOC workshops over de gezamenlijke verantwoordelijkheid van werkgevers en werknemers in de schadeherstel en…

Meer lezen

Nieuwe programmadirecteur OOC

Wieteke Tichelaar is per 1 mei 2018 gestart als programmadirecteur van OOC. Zij stelt zichzelf graag kort voor.

Meer lezen

Samenwerking Dr. Nassau College, InnovamVoc, OOC en Noorderpoort

Eerste groep leerlingen rond met succes keuzevak schadeherstel af.

Meer lezen
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Inschrijven