loading...

Artikel |

Schadebranche en MBO Rijnland zijn nieuwe opleiding Schadeherstel gestart

De opleiding is in samenspraak met bedrijven ontwikkeld en uitgevoerd.

Met actieve steun van schadeherstelbedrijven in de regio, is het MBO Rijnland in Gouda dit schooljaar van start gegaan met de opleiding autoschadetechnicus. Het is de eerste keer dat deze opleiding binnen het reguliere MBO wordt aangeboden. In de Autoschade Academie werken schadebedrijven samen met de school. Zo bieden de bedrijven leerwerkplekken, maar ook met kennis en financiële steun.
“Samenwerking tussen het bedrijfsleven en het onderwijs is cruciaal voor de schadebranche. Al jaren kampen we in de branche met een tekort aan instroom van nieuwe mensen. En, het vinden van personeel wordt een steeds groter probleem”, zegt Albèrt de Goey, directeur van het gelijknamige schadebedrijf in Woerden, die al jarenlang hamert op het grote belang van werving van jonge mensen en up to date opleidingen die aansluiten op de praktijk.
Volgens de Goey biedt juist de collectieve aanpak van bedrijfsleven en onderwijs veel mogelijkheden. “We praten in de schadebranche al langer over het grote belang van goed opgeleide mensen. Schadeherstellers kunnen met dit initiatief de daad bij het woord voegen en zelf meewerken aan de opleiding.”
Behalve De Goey, hebben meerdere ABS-, ASN- en Schadenet-bedrijven en enkele dealer gelieerde en universele bedrijven zich bij het initiatief aangesloten.

Systemen

De opleiding aan het MBO Rijnland in Gouda is de eerste opleiding autoschadetechnicus op MBO niveau 3. De BBL-opleiding duurt 1,5 jaar, waarvan het eerste jaar is gericht op de opbouw van brede basiskennis. Daarna wordt dieper ingegaan op (ADAS)-systemen in auto’s en het werken met benzine- en hybride- of elektrische auto’s.
Het is de bedoeling dat er in de toekomst een opleiding op niveau 4 wordt ontwikkeld. Naast de introductie van de AST-opleiding willen de bedrijven ook samenwerken aan de upgrading en promotie van de bestaande opleidingen voor Autospuiter en Autoschadehersteller.
De nieuwe opleiding wordt ook gesteund door het ontwikkelingsfonds OOC en branchevereniging Focwa.

 

Meer informatie? Neem contact op met onze regiocoördinator Bedrijfsleven & Onderwijs: Mabri Fennema | 0348 – 437312 | m.fennema@oocinfo.nl

Bekijk andere

Artikelen

Subsidie Praktijkleren aanvragen

Met de Subsidieregeling Praktijkleren stimuleert het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap werkgevers om praktijkleerplaatsen en werkleerplaatsen aan te bieden.

Meer lezen

‘Perspectief 2021’ Aan de slag met toekomstscenario’s!

Tijdens de derde bijeenkomst, op woensdag 27 juni, gingen de werkgevers namelijk concreet aan de slag met de uitgewerkte toekomstscenario’s.

Meer lezen

Hoe kun je investeren in je eigen toekomst?

Wil jij als werknemer meer uit je werk en jezelf halen? Via OOC is het mogelijk om geheel kosteloos een advies van een loopbaancoach…

Meer lezen
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Inschrijven