loading...

Artikel | Mededeling

Scholen zijn begonnen, maar nog een aantal leerwerkplekken gezocht

Mocht u als erkend leerbedrijf* nog één of meer plekken vrij hebben voor de nieuwe generatie, geeft dit dan zo spoedig mogelijk door via contact@focwa.nl.

FOCWA en RAI CarrosserieNL zetten zich samen met de MBO Raad in om zoveel mogelijk leerlingen de kans te bieden om in de schadeherstel- of carrosseriebouwsector aan de slag te gaan. Want investeren in jongeren is essentieel. Ze zetten dan ook alles in het werk om leerlingen, ouders & scholen te ondersteunen in het zoeken en vinden van gemotiveerde jongeren die de veiligheid van rijdend Nederland kunnen en willen zeker stellen.

Al ver voor de zomervakantie inventariseerden zij de opleidingslocaties in Nederland waar nog leerlingen zijn die een leerwerkplek zochten voor hun opleiding. Dit heeft al geresulteerd in veel mooie leerwerkplekken waar de jongeren aan de slag konden gaan.

Er zijn leerlingen die nog geen mooie leerwerkplek hebben gevonden, bijvoorbeeld door de vele inschrijvingen in een regio waardoor de reistijd voor een leerling al snel toeneemt.

Mocht u als erkend leerbedrijf* nog één of meer plekken vrij hebben voor de nieuwe generatie, geeft dit dan zo spoedig mogelijk door via contact@focwa.nl. FOCWA kan uw gegevens delen met de docenten van de opleidingslocatie bij u in de buurt.

* Nog geen erkend leerbedrijf? Registreer u via: https://www.s-bb.nl/bedrijven/erkenning/leerbedrijf-worden

Websites
Via www.ikwordschadehersteller.nl & www.leerbedrijfcarrosserie.nl vinden jongeren en hun ouders inspiratie en informatie over de carrosseriebranche. Op www.stagemarkt.nl & www.leerbanenmarkt.nl kunnen bedrijven hun BBL-leerplekken aanbieden.

Bekijk andere

Artikelen

Aantal studenten in de schadeherstel- en carrosseriesector blijft stijgen

Uit cijfers van DUO blijkt dat in het schooljaar 2019-2020 het aantal studenten, die zich hebben ingeschreven bij een ROC voor een opleiding in…

Meer lezen

Albèrt de Goey (ABS Autoherstel): Grootste fout in crisis is stoppen met opleiden

Wat De Goey ziet gebeuren in zijn schadebedrijf in Woerden en met welke scenario's hij rekening houdt.

Meer lezen

Neem juist nu de ruimte om BBL-leerlingen op te leiden!

Instroom van jonge vakmensen hebben we hard nodig in de branche.

Meer lezen
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Inschrijven