loading...

Artikel |

STAP-budget

Sinds 1 maart 2022 is er een STAP-budget van de overheid beschikbaar. Dit budget van maximaal € 1.000 per jaar gebruik je voor een training, cursus of opleiding.

Door je te ontwikkelen heb je meer kans om werk te houden, en vinden werkzoekenden sneller een nieuwe baan. De inhoud van werk verandert snel. Zo is steeds meer werk digitaal. Hierdoor komen er nieuwe banen bij, terwijl andere banen verdwijnen. Door je te blijven ontwikkelen sta je sterker op de arbeidsmarkt. Ook zorgt een training, cursus of opleiding voor meer uitdaging, salaris of plezier in het werk. Je blijft zo aantrekkelijk voor werkgevers.

Alles over het STAP-budget
Voor wie is dit budget beschikbaar? Betaalt de werkgever mee? Welke opleidingen vallen onder STAP? Hoe vraag je het STAP-budget aan? Dat vindt je allemaal op de pagina van de overheid.
Je kunt sinds 1 maart 2022 een STAP-budget aanvragen via het STAP-portaal van het UWV. In dit portaal kun je het opleidingsaanbod bekijken en STAP aanvragen.

In 5 stappen naar STAP
1 Meld je aan voor een opleiding, cursus of training die is vermeld in het scholingsregister stapuwv.nl
2 Je ontvangt na aanmelding automatisch een digitaal STAP-aanmeldingsbewijs van de opleider.
3 Ga naar het STAP-portaal van UWV stapuwv.nl, vraag je STAP-budget aan en upload je aanmeldingsbewijs.
4 Na goedkeuring door het UWV wordt het STAP-budget als voorschoot uitbetaald aan de opleider en kun je je ontwikkelingen in je werk.
5 Binnen 3 maanden na afloop van de opleiding, cursus of training controleert UWV of de scholing is afgerond en of aan alle verplichtingen voor de subsidieregeling is voldaan.

Meer over het STAP-budget

 

Bekijk andere

Artikelen

OOC investeert in sterk techniekonderwijs: helpt uw bedrijf mee?

OOC vindt het uiteraard belangrijk om te investeren in duurzaam, dekkend en kwalitatief sterk techniekonderwijs (STO). Daarom heeft OOC drie regiocoördinatoren Bedrijfsleven & Onderwijs…

Meer lezen

AST Challenge 19 november

Op 19 november gingen een vijftal AST'ers in opleiding in twee teams de strijd aan. Zij probeerden van te voren aangebrachte storingen in auto's…

Meer lezen

Jaarverslag OOC | Op de toekomst voorbereid!

In het jaarverslag blikken we terug op de activiteiten die OOC in het afgelopen jaar heeft ondernomen.

Meer lezen
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Inschrijven