loading...

Artikel | Terugblik

Loopbaancoaches ervaren het echte vakmanschap

Lees meer over de startbijeenkomst van de loopbaancoaches op 13 maart 2018 bij VOC in Nieuwegein. En hoe zij zelf ervaren wat het vak echt inhoudt.

Op 13 maart 2018 vond bij VOC in Nieuwegein de startbijeenkomst met de loopbaancoaches plaats. De loopbaancoaches zullen gedurende het jaar werknemers ondersteunen bij al hun loopbaanvragen. Tijd dus om deze loopbaancoaches eens kennis te laten maken met jouw praktijk, jouw vakmanschap. Zij krijgen daarmee een beter beeld van je dagelijkse werkzaamheden en kunnen jou zo nog beter adviseren.

Welke vragen kun je een loopbaancoach eigenlijk stellen?

Vraag je je af welke carrièrestappen je nog kunt maken? Een loopbaancoach helpt je inzicht te krijgen in jouw positie in de markt en bij bedrijven in de branche. En een coach stippelt samen met jou je loopbaan verder uit. Loopbaanvragen kunnen variëren van: ‘Hoe kan ik mij het beste doorontwikkelen in mijn vakgebied?’ tot ‘Ik heb een ambitie, hoe kom ik daar en wat moet ik daar voor doen?’.

Meer begrip voor je vakgebied

Om werknemers maximaal te kunnen ondersteunen willen de loopbaancoaches zo goed mogelijk zicht hebben in de diverse vakgebieden in de carrosseriebranche. In deze bijeenkomst werd door vakdeskundigen van VOC uitleg gegeven over de vakgebieden:

    • voorbewerken
    • spuiten
    • autoschadeherstel
    • autoschadetechnicus
    • carrosseriebouw

Dit gaf de loopbaancoaches niet alleen een praktische inkijk in die vakgebieden, maar ook een beter inzicht in de benodigde kennis en vaardigheden van werknemers in de branche. Voor de loopbaancoaches onmisbare kennis om werknemers in de branche goed te begrijpen en te ondersteunen.

Iemands werk en vakmanschap begrijpen kan natuurlijk alleen maar echt goed als je zelf aan de slag bent geweest in het vak. Daarom sloten de loopbaancoaches de dag af door, onder leiding van VOC leermeester Martin van der Plas, zelf te ondervinden hoe het is om een carrosseriedeel te spuiten. Dat viel niet mee, wat maar weer eens bewijst dat je je niet zomaar vakman kunt noemen.

Andere vormen van ondersteuning

Een andere vorm van ondersteuning aan werknemers zijn de opschakel-workshops die VOC in 2018 in opdracht van OOC zal verzorgen. Werknemers kunnen middels deze opschakelworkshops hun vakmanschap up-to-date houden en verbeteren. Hou hiervoor de OOC-website goed in de gaten of schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Loopbaancoaches zelf aan de slag in de spuiterij

Loopbaancoach in spuiterij

 

 

 

Bekijk andere

Artikelen

Arbeidsmarkt- en onderwijsinformatie 2016 – 2017

In deze rapportage 'Arbeidsmarkt- en onderwijsinformatie 2016 - 2017' lees je onder andere over hoe het gaat met de carrosseriebranche, bedrijven en medewerkers in…

Meer lezen

Werkgevers én werknemers moeten er nú echt mee aan de slag

Een gesprek met OOC bestuurders Henk Bos en Zwanny Naber. De arbeidsmarkt verandert. En dat gaat sneller dan ooit.

Meer lezen

Wat willen werkgevers en werknemers?

Voor OOC is ‘duurzame inzetbaarheid’ een belangrijk thema waarin zij werkgevers en werknemers wil ondersteunen. Onderstaand de samenvatting van het onderzoek onder werknemers en…

Meer lezen
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Inschrijven