loading...

Artikel | Terugblik

Terugblik Female Impact

Op donderdag 13 september vond het event Female Impact plaats. Een landelijke bijeenkomst speciaal voor vrouwelijke ondernemers en HR-medewerkers in technische bedrijven.

Dagaanjager Marleen Bekker trapte de dag af met een heuse vogeltjesdans om zo impact te maken op alle aanwezigen. Daarna volgde een workshop over het Person Effect: hoe kom je op iemand over? Je Person Effect is een combinatie van onder andere je non-verbale en verbale signalen en je kleding. De aanwezigen kregen de opdracht om in tweetallen een positief punt uit te wisselen over hoe de ander op haar overkwam. Vervolgens werd het uitdagender en mochten de tweetallen een negatief punt noemen over de ander haar Person Effect. Om eventuele negatieve punten op te kunnen vangen hadden we van te voren ons zelfvertrouwen vergroot door twee minuten een zogeheten high power pose aan te nemen. Een leuke kennismaking waarin iedereen gelijk meer inzicht heeft gekregen over haar Person Effect.

Het programma vervolgde met het inspirerende verhaal over overleven en ondernemen van Ellen van de Bos. Ellen heeft jarenlang in de kappersbranche gewerkt totdat voor haar daar het plafond bereikt was. Haar plannen voor het starten van haar eigen trainings- & coachingsbureau werden doorkruist door een ingrijpende gebeurtenis waardoor zij onverwacht het net gestarte installatiebedrijf van haar man moest gaan runnen. Wat haar opviel was een verschil in dienstverlening tussen de kappers- en installatiebranche. Waar in de kappersbranche veel aandacht wordt besteed aan de klant en extra dienstverlening, hadden haar monteurs het streven om alle werkbonnen zo snel mogelijk af te handelen. Een mooie uitdaging voor haar om met haar monteurs te werken aan een nog meer dienstverlenende instelling.

Uiteraard was in het programma ook ruimte voor een lunch waarin de dames met elkaar konden netwerken. Voor degene die nog meer inzicht wilde krijgen in hun Person Effect, verzorgde Marleen een korte één-op-één sessies van de vrouw met de hamer: na het met een hamer slaan op een plank kreeg je feedback over je Person Effect.

Na de lunch stond de volgende inspirerende vrouw op het programma, Sascha Bloemhoff, die de internationale primeur had door met het eerste vrouwenteam deel te nemen aan de Morocco Dessert Challenge. Niet alleen de piloot en navigator waren vrouw, maar ook het management en de monteurs waren vrouwen. Sascha vertelde over haar moeizame zoektocht naar vrouwelijke monteurs en haar missie om zoveel mogelijk vrouwen te interesseren in techniek, want monteur zijn is immers niets anders dan gewoon knutselen, maar dan met andere materialen.

De dag werd afgesloten met een bierproeverij van Gebrouwen door Vrouwen, een brouwerij opgericht door twee zussen. Onder het genot van een biertje werd de dag samengevat met een wrapup-rap door Marleen met het pakkende refrein: Vergroot je impact, pak ze in als vrouw, Vergroot je impact, trots als een pauw.

Dit event is georganiseerd door OOC, OOM, OTIB en WePowerPeople.

Bekijk andere

Artikelen

Subsidie Praktijkleren aanvragen

Met de Subsidieregeling Praktijkleren stimuleert het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap werkgevers om praktijkleerplaatsen en werkleerplaatsen aan te bieden.

Meer lezen

Hoe kun je investeren in je eigen toekomst?

Wil jij als werknemer meer uit je werk en jezelf halen? Via OOC is het mogelijk om geheel kosteloos een advies van een loopbaancoach…

Meer lezen

Studenten bezoeken Jos Mulder en Schevers Schalwijk

Meer lezen
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Inschrijven