loading...

Artikel | Nieuws

Terugblik ‘Succesvol vrouwelijk ondernemerschap’

‘Succesvol vrouwelijk ondernemerschap’ was het thema van een landelijke bijeenkomst georganiseerd door OOC, OOM, OTIB en Innovam.

Op twee fronten een unieke bijeenkomst: exclusief voor vrouwelijke ondernemers en ondernemende vrouwen én een mix van verschillende technische bedrijven. De ingrediënten voor een succesvolle middag.

 

Eigenlijk is verandering de enige wet in ons leven. Alles verandert altijd. Toch is verandering voor ons erg moeilijk, we blijven liever in onze comfortzone.

Aan de hand van biologische processen, natuurkundige wetten en analogieën uit de sportwereld vertelde Bart Dooremalen over het veranderen van personen en organisaties en welke rol intrinsieke motivatie en doorzettingsvermogen daarbij spelen.

 Het verhaal van Bart werd geïllustreerd door het persoonlijke verhaal van Canan Yorulmaz waarin zij vertelde hoe zij, onder leiding van Bart, het wereldkampioenschap karate in Japan heeft bereikt. Beide verhalen kwamen tot leven in een sparringssessie.

Vallen en opstaan is de enige manier om te leren. Een expert is iemand die alle fouten op zijn vakgebied heeft gemaakt.

Succesvol vrouwelijk ondernemerschap

De middag werd afgesloten met een Kahootsessie waarbij de aanwezigen, aan de hand van een aantal stellingen, met elkaar in discussie gingen. Een ‘opvallende’ uitkomst? Op de stelling ‘Ik mis vrouwen om me heen om te sparren over werk’ antwoordde de meerderheid ‘Nee’. Het bijwonen van dergelijke bijeenkomsten is voor hen voldoende om kennis en ervaringen uit te wisselen met andere vrouwen, in hun dagelijkse werk staan zij prima hun mannetje in de technische mannenwereld.

‘Succesvol vrouwelijk ondernemerschap’ was het thema van een landelijke bijeenkomst georganiseerd door OOC, OOM, OTIB en Innovam.

Bekijk andere

Artikelen

Scholen zijn begonnen, maar nog een aantal leerwerkplekken gezocht

Mocht u als erkend leerbedrijf* nog één of meer plekken vrij hebben voor de nieuwe generatie, geeft dit dan zo spoedig mogelijk door via contact@focwa.nl.

Meer lezen

‘Perspectief 2021’ Toekomstscenario’s krijgen vorm

In alweer de tweede bijeenkomst van 'Perspectief 2021' op woensdag 30 mei lijken de verschillende toekomstscenario's steeds meer vorm te krijgen. Een kort verslag.

Meer lezen

Speciale opleiding voor iedere werknemer die met di-isocyanaten werkt

Vanaf 24 augustus 2023 is het verplicht dat iedere werknemer die met di-isocyanaten werkt, hier een speciale opleiding voor heeft gevolgd.

Meer lezen
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Inschrijven