loading...

Artikel | Mededeling

Tijdelijke regeling instroom en behoud nieuwe leerlingen in de autoschadeherstel- en carrosseriebranche schooljaar 2020-2021

OOC roept de bedrijven in de sector op om ook in het nieuwe schooljaar weer jongeren die willen starten met hun opleiding een leerwerkplek of stageplek te bieden en te binden aan de branche.

Inleiding

De arbeidsmarkt om vakmensen te vinden blijft ondanks de economische situatie krap.  Jongeren aanspreken die een BBL- of BOL-opleiding volgen is een goede manier om gekwalificeerde medewerkers aan te trekken.
Het bestuur van OOC roept de bedrijven in de sector op om ook in het nieuwe schooljaar weer enthousiaste jongeren die willen starten met hun opleiding een leerwerkplek of stageplek te bieden en te binden aan de branche. Ook omdat in het begin van de opleiding het aanleren van basisvaardigheden nog de nodige aandacht vraagt.

Tijdelijke regeling

OOC stelt als gevolg van de coronacrisis de Tijdelijke stimuleringsregeling instroom en behoud nieuwe leerlingen in de Autoschadeherstel- en Carrosseriebranche schooljaar 2020-2021 in.

Deze regeling heeft een looptijd van 1 september tot en met 31 december 2020 (zolang er budget is).

  • De doelgroep is de BBL- of BOL-leerling die in het schooljaar 2020-2021 met een beroepsopleiding start. Leerlingen die al een voor de branche relevante beroepsopleiding hebben afgesloten en een vervolgopleiding gaan volgen komen niet voor deze regeling in aanmerking.
  • Het betreft een vergoeding voor extra begeleiding, opleiding en training van een leerling-werknemer (BBL/ BOL), bovenop de uren die normaliter aan begeleiding en het aanleren van vaardigheden worden besteed.
  • Een aanvraag, afgestemd met een HR-adviseur of coach van OOC én vergezeld van een plan van aanpak, kan uiterlijk op 31 december 2020 worden ingediend.
  • De extra begeleiding en training dient te zijn afgerond op uiterlijk 26 februari 2021.
  • De vergoeding bedraagt € 37,50 per dagdeel (inclusief btw) voor maximaal 10 dagdelen ( = 40 uren) per leerling-werknemer (BBL).
  • Daarnaast is eenzelfde vergoeding beschikbaar voor erkende praktijkbegeleiders, die de leerling (BBL of BOL) begeleiden tijdens het extra opleiden/trainen voor maximaal 5 dagdelen (= 20 uren).

Aanvragen

De extra vergoeding kan worden aangevraagd voor de leerling als hij/zij de extra opleiding/training volgt bij:

  • het eigen erkend leerbedrijf
  • een erkend collega-leerbedrijf

Voorafgaande aan de extra training en begeleiding dient er in samenspraak met een HR- adviseur of coach van OOC een plan van aanpak te zijn opgesteld met daarin de voorgenomen acties. De contactgegevens van de HR-adviseur of coach van OOC in uw regio kunnen worden opgevraagd bij OOC via info@oocinfo.nl.

U ontvangt binnen 3 weken na indiening van dit aanvraagformulier bericht of u al dan niet in aanmerking komt voor een vergoeding.

Declareren

Uitbetaling vindt plaats na afloop van de extra begeleiding/training en nadat OOC dit ingevulde en ondertekende declaratieformulier heeft ontvangen.

Geen subsidie wordt gegeven voor:

  • Cursussen met een (min of meer) verplicht karakter, zoals BHV, APK (+ verlenging), Audatex merkgebonden cursussen, vrachtwagenrijbewijs, aanhangerrijbewijs, bus rijbewijs of chauffeursdiploma (code 95)
  • Toetsen en examens (ook t.b.v. certificering)

Bedrijven kunnen hun aanvraag en declaratie indienen via formulieren op de website van OOC.

Bekijk andere

Artikelen

Albèrt de Goey (ABS Autoherstel): Grootste fout in crisis is stoppen met opleiden

Wat De Goey ziet gebeuren in zijn schadebedrijf in Woerden en met welke scenario's hij rekening houdt.

Meer lezen

De HR-adviseur van OOC ondersteunt je kosteloos bij vragen over jouw personeelsbeleid

Als ondernemer wil je dat je bedrijf én je werknemers het goed doen. Een HR-adviseur van OOC kan je ondersteunen!

Meer lezen

De loopbaancoach van OOC ondersteunt je kosteloos bij vragen over jouw loopbaan

Wat doe je als je meer uit je werk of uit jezelf wilt halen? Een loopbaancoach van OOC kan hiermee helpen!

Meer lezen
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Inschrijven