loading...

Artikel |

Vervoer over spoor heeft invloed op carrosseriebouw!

In een artikel uit ‘Transport & Logistiek’ staat het volgende: “PostNL gaat na 25 jaar weer pakketten en brieven vervoeren via het spoor. Het bedrijf start met een wekelijkse trailer op het traject

In een artikel uit ‘Transport & Logistiek’ staat het volgende: “PostNL gaat na 25 jaar weer pakketten en brieven vervoeren via het spoor. Het bedrijf start met een wekelijkse trailer op het traject naar Oslo. Het transport per trein wordt gezien als een duurzaam alternatief voor langeafstandsvervoer met het vliegtuig of de vrachtwagen.”

PostNL zet ook massaal in op het gebruik van elektrische voertuigen: “Op dit moment worden er al rond de 1.300 elektrische voertuigen – groot en klein – bij de bezorging ingezet. Dit aantal zal de komende jaren fors groeien.”

PostNL kiest er bewust voor om van het traditionele transportsysteem met dieselvrachtwagens af te stappen, om hun duurzaamheidsdoelen te halen. Is jouw bedrijf al klaar voor de transitie naar elektrische voertuigen? Of verliest jouw bedrijf haar bestaansrecht als er alleen nog maar elektrische vrachtwagens op de weg rijden?

Scenario’s om je voor te bereiden op toekomstige veranderingen

OOC heeft – samen met ondernemers uit de branche – scenario’s ontwikkeld voor de toekomst van de carrosseriebouwbranche richting het jaar 2030. Deze toekomstscenario’s helpen je om je voor te bereiden op een veranderende toekomst.

Een van de scenario’s beschrijft dat in 2025 carrosseriebouwers voorbij gestreefd zijn door fabrikanten en andere grote spelers, doordat de manier van werken vrij traditioneel bleef. Kleinere carrosseriebouwers moeten gaan samenwerken om zich staande te kunnen houden in de moeilijke markt, omdat het transportsysteem in hoog tempo duurzamer en efficiënter is geworden. Vervoer van goederen gaat vaker via meerdere modaliteiten: deels over water, deels over de weg en de last mile door de lucht. Milieueisen hebben er daarnaast voor gezorgd dat er veel elektrisch gereden wordt.

Is jouw bedrijf voorbereid op dit scenario? En hoe zorg je ervoor dat jouw bedrijf niet wordt ingehaald door fabrikanten en andere grote spelers?

Laat je niet verrassen door de uitdagingen van de toekomst. Denk mee! Dit najaar wordt er weer een webinar carrosseriebouw georganiseerd. Hou deze website en je e-mail in de gaten!

Programma webinar carrosseriebouw:
Wat zijn toekomstscenario’s en wat kan je ermee?
Toekomstscenario’s carrosseriebouw.
Vraaggesprek met OOC HR-adviseur en OOC Loopbaancoach.
Gelegenheid tot het stellen van vragen.

Bekijk andere

Artikelen

Scholen zijn begonnen, maar nog een aantal leerwerkplekken gezocht

Mocht u als erkend leerbedrijf* nog één of meer plekken vrij hebben voor de nieuwe generatie, geeft dit dan zo spoedig mogelijk door via contact@focwa.nl.

Meer lezen

Coronaprotocol mobiliteitssector beschikbaar

Brancheorganisaties, opleiders, vakbonden en specialisten in de mobiliteitssector hebben de handen ineengeslagen om een gezamenlijk branchebreed corona-protocol op te stellen. Dit is nu beschikbaar.

Meer lezen

Bekende YouTuber Master Milo en carrosseriebouwers samen aan de slag

YouTube-bekendheid Master Milo, RAI CarrosserieNL en OOC slaan de handen ineen.

Meer lezen
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Inschrijven