loading...

Artikel | Mededeling

Webinar | Sterk in uw onderneming door personeelsbeleid in (post)coronatijd | 30 september om 15.00 uur

Hoe kunt u met uw medewerkers omgaan met veranderingen in deze tijd, zodat uw onderneming sterk blijft? In ons webinar op 30 september gaan we daarop in.

Hoe om te gaan met veranderingen in uw bedrijf

Uw onderneming kan om diverse redenen te maken krijgt met veranderingen. Allereerst kunt u zelf een nieuwe visie krijgen op ondernemen. Ook uw medewerkers kunnen andere wensen ontwikkelen. En dan is er ook de invloed van de samenleving; op dit moment is het coronavirus iets dat ons allemaal, maar ook uw onderneming beïnvloedt.
Hoe kunt u samen met uw medewerkers omgaan met al deze veranderingen, zodat uw onderneming sterk blijft? In ons webinar op 30 september gaan we hierop in.

Personeelsbeleid
Vanwege het coronavirus heeft u misschien minder werk, of vallen er gaten in uw planning omdat voertuigchassis niet geleverd worden of omdat opdrachten opgehouden worden.
Misschien moeten werknemers meer taken kunnen uitvoeren. Willen en kunnen ze bewegen zoals u dat wilt?
Heeft u in kaart wie wat kan en wil? Uiteraard komen er meer vragen aan bod, zoals: wat betekent scholing/ontwikkeling voor de arbeidsovereenkomst, mag je de functie zomaar wijzigen? Mag je van een werknemer verwachten dat hij/zij op een andere vestiging gaat werken waar meer werk is?

Heeft u een HR-beleid?
Misschien dat de omstandigheden u dwingen om afscheid te nemen van werknemers. Maar welke opties zijn er dan en waar moet u op letten als werkgever?
Het kabinet zet extra middelen in om mensen via scholing en begeleiding te helpen bij het vinden van ander werk. Daar kan natuurlijk gebruik van gemaakt worden, maar het moet aansluiten bij uw onderneming zodat uw onderneming sterk blijft.

Steunmaatregelen
Tijdens het webinar komen onder andere de steunmaatregelen van de overheid kort aan de orde.
Per 1 oktober 2020 lopen de huidige steunmaatregelen ten einde. Daarom komt het kabinet opnieuw met een steun- en herstelpakket voor ondernemers en werkenden. Dit volgt op de twee eerdere noodpakketten. Het nieuwe pakket loopt tot in 2021 en is gestoeld op drie pijlers: steun, helpen aanpassen en investeren. Het kabinet neemt bovendien nieuwe maatregelen om bedrijven te stimuleren om meer te investeren in economische groei.

Bovenstaande vraagt onder andere investering in uw HR- en ontwikkelingsbeleid. Hoe kunt u investeren in uw onderneming en medewerkers, zodat u “sterker in uw onderneming komt te staan”?

Webinar
Om u uit de eerste hand bij te praten over bovenstaande ontwikkelingen, organiseert OOC in samenwerking met FOCWA en RAI CarrosserieNL op 30 september 2020 om 15.00 uur een webinar. Dit webinar zal ongeveer 1 uur in beslag nemen.

Tijdens dit webinar staan de volgende onderwerpen centraal:

  • Veranderingen en juridische aspecten
  • Wat levert een goed HR-beleid op voor uw organisatie?
  • Hoe kunt u HR-ontwikkelingen krachtiger neerzetten binnen uw onderneming?
  • Ondersteuning/dienstverlening vanuit OOC/FOCWA/RAI CarrosserieNL om uw HR-beleid te optimaliseren.

Dit webinar wordt gepresenteerd door Peter Jacobs, HR-adviseur van OOC.
Peter biedt u handvatten om uw HR-beleid te professionaliseren en krachtiger neer te zetten in uw organisatie. De HR-adviseurs van OOC kunnen u ook individueel helpen om uw onderneming sterk te maken bij alle veranderingen.

Randy van den Boogaard, juridisch adviseur sociale zaken van FOCWA en RAI CarrosserieNL,  neemt u mee in de actuele ontwikkeling m.b.t. cao en de NOW 3 regeling.

Volg dus het webinar en doe er uw voordeel mee!

Na aanmelding ontvangt u een mail met daarin een link om het webinar te volgen.

Bekijk andere

Artikelen

De HR-adviseur van OOC ondersteunt je kosteloos bij vragen over jouw personeelsbeleid

Als ondernemer wil je dat je bedrijf én je werknemers het goed doen. Een HR-adviseur van OOC kan je ondersteunen!

Meer lezen

Hetty Verhoef, eigenaar ABS Autoherstel Verhoef Stolwijk: “Door de HR-ondersteuning vanuit OOC heb je het gevoel dat je sterker staat”

Hetty Verhoef van ABS Autoherstel Verhoef in Stolwijk maakt zo nu en dan gebruik van de HR-ondersteuning van OOC. Iets wat ze iedere ondernemer…

Meer lezen

HR-advies voor werkgevers in de carrosseriebranche ten tijde van het coronavirus

OOC krijgt vanuit werkgevers veel verschillende HR-gerelateerde vragen in deze uitzonderlijke tijd. Wij hebben hiervan een lijst gemaakt.

Meer lezen
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Inschrijven