loading...

Kennisavond praktijkopleiders – Zwolle

Op woensdag 6 november 2019 organiseren we samen met het Deltion College een kennisavond gericht op praktijkopleiders.
Er komen diverse thema’s aan bod: loopbaanontwikkeling, hoe begeleid je optimaal een leerling op de werkvloer en de invloed van waterstof op schadeherstel en carrosseriebouw.

Informatie

  • 6 november 2019

  • 17:00 - 20:30 uur

  • Gebouw Grijs

    Zwartwaterallee 6-8

    8031 DX Zwolle

Door deel te nemen aan kennisavonden hou je je vakkennis op peil, leer je meer over nieuwe technieken in de branche en/of je loopbaanmogelijkheden.

Programma van deze kennisavond:

17.00 – 17.45 uur           Ontvangst met soep en broodjes

17.45 – 18.00 uur           Opening door Vivianne van Dijk

18.00 – 19.00 uur           Loopbaanontwikkeling door Ida Langendijk en Yvonne Struikenkamp

19.00 – 19.30 uur           Pauze

19.30 – 20.00 uur           Auto’s op waterstof, Horizon grand prix door Paul de Groot

20.00 – 20.30 uur           Optimale begeleiding van leerlingen op de werkvloer door Geert Broeksema

20.30 – 21.00 uur           Afsluiting, drankje en hapje

Onderwerpen:

Loopbaanontwikkeling
Heb jij een helder beeld over hoe jouw werkomgeving er over vijf jaar uitziet? Hoe zorg je ervoor dat je je werk over een paar jaar nog steeds goed, vitaal en professioneel kunt uitvoeren? Aan de hand van verschillende toekomstscenario’s gaan we met je kijken wat voor soort schadeherstel- en carrosseriebedrijven er gaan ontstaan en welke functies daar bij horen. Ben jij hierop voorbereid? Onder leiding van VOC en loopbaancoaches gaan we hierover met elkaar in gesprek. Enthousiast geworden? Meld je aan voor een loopbaangesprek.

Optimaliseren leerlingbegeleiding
Een goede begeleiding van studenten door de leermeesters van het leerbedrijf zou een prioriteit van bedrijven moeten zijn. Iets wat volgens de docent regelmatig achterblijft. De student werkt vaak op een afdeling waar hij of zij de werkzaamheden prima uitvoert, maar blijft daar ‘hangen’. Daardoor komt de student niet toe aan andere onderdelen van de opleiding. “Het zou mooi zijn als per student een programma wordt opgezet voor de duur van hun opleiding. Op welke afdelingen gaan zij werken? Wanneer wisselen zij van afdeling? Is er een planning om de vorderingen te bespreken? Het leermeesterschap moet een nieuwe impuls krijgen”, vindt Geert Broeksema. “Goede leermeesters zijn hun gewicht in goud waard.”

Mini-autos op waterstof
De ontwikkeling van en de belangstelling voor waterstof als brandstofcel voor een e-voertuig neemt toe. Tijdens deze kennisavond krijg je informatie over deze technologie en worden ook schaalmodellen in actie getoond. Welke invloed hebben zij op schadeherstel en carrosseriebouw? Het Deltion College was één van de deelnemers aan de Horizon Grand Prix, een race voor schaalmodellen die op waterstof rijden. Er worden mooie beelden van deze race getoond.


Meer informatie:

Henny Harkema, VOC (organisator)

06 41396631

Geert Broeksema, Deltion College (organisator)

06 23894949

Aanmelden:

Er is zoveel interesse voor deze Kennisavond, dat aanmelden niet meer mogelijk is. Wellicht is één van de andere Kennisavonden geschikt voor je. Of neem contact op met Henny Harkema van VOC om te vragen wat de mogelijkheden zijn via 06-41396631.

 

Deze kennisavond wordt mede mogelijk gemaakt door:

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Inschrijven