loading...

Techniek blijft boeien

Kennisavond ROC Noorderpoort

Deze kennisavond georganiseerd samen met ROC Noorderpoort is vooral bedoeld voor praktijkopleiders, docenten en studenten.

Meld je nu aan

Informatie

 • 12 november 2018

 • 17:00 - 20:30 uur

 • VOC

  Winkler Prinsstraat 3

  9403 AZ Assen

Meld je nu aan

Door deel te nemen aan kennisavonden houd je je vakkennis op peil, leer je meer over nieuwe technieken in de branche en/of je loopbaanmogelijkheden.

Programma van deze kennisavond:

 • Jong en oud op de werkvloer
  Regelmatig hoor je het: gemopper van oudere werknemers over de nieuwe generatie en jongeren die íets vinden’ van de oudere generatie. In deze workshop geeft Ramona de Lange achtergrond informatie over de verschillende generatie en waarom het kan botsen. Daarna wordt de workshop interactief en ontdek je hoe je tot een goede samenwerking kunt komen. Gebruik maken van elkaars kennis en kunde is daarbij van groot belang.
 • Beoordelen in de BPV (beroepspraktijkvorming)
  Naast het opleiden van studenten spelen praktijkopleiders sinds kort ook een rol in de beoordeling van de studenten in de beroepspraktijk. Op deze manier wordt de student door meerdere personen op verschillende momenten beoordeeld. Deze beoordeling in de beroepspraktijk maakt officieel onderdeel uit van de examenbeoordeling van de student. Als praktijkopleider krijg je informatie over hoe je deze beoordeling dient uit te voeren en krijg je de gelegenheid om ervaringen uit te wisselen met andere praktijkopleiders.
 • Loopbaancoach
  Hoe ziet jouw werkomgeving er over vijf jaar uit? Hoe zorg jij ervoor dat je je werk over een paar jaar nog steeds goed, vitaal en professioneel kunt uitvoeren? Een loopbaancoach helpt je inzicht te krijgen in jouw positie in de markt en bij bedrijven in de branche. De loopbaancoach vertelt je hoe je hier gebruik van kunt maken en over de opleidingsvouchers van € 1500,00 die beschikbaar zijn.

 • Proeve van Bekwaamheid
  Iedereen die een vakopleiding volgt sluit dit onder andere af met een proeve van bekwaamheid. Hoe ziet zo’n proeve er uit? Hoe bereid je je er op voor en wat staat je te wachten? In de praktijk blijkt dat steeds minder mensen slagen voor hun proeve van bekwaamheid. Oorzaken hiervan zijn onvoldoende tijd om te kunnen oefenen en het niet beschikbaar hebben van de juiste materialen. Wat is er nodig om jonge mensen een zo groot mogelijke kans van slagen te geven?


Vanaf 17.00 uur ben je van harte welkom voor soep met broodjes. De aftrap voor de kennisavond wordt gegeven om 17.45 uur. De avond wordt om ongeveer 20.30 uur afgesloten met een hapje en een drankje.

Meld je nu aan voor deze kennisavond.

Deze kennisavond wordt mogelijk gemaakt door:

         

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief