loading...

P&O workshops Nieuwegein

VOC organiseert, in opdracht van OOC, op verschillende data en locaties P&O workshops. Aangezien niet alle bedrijven groot genoeg zijn voor een afdeling ‘Personeel en Organisatie’ (P&O), maar elke werkgever wel te maken heeft met personeelsbeleid. Tijdens de workshops krijg je van onze HR-adviseurs praktische hulpmiddelen die je direct in jouw organisatie kunt gebruiken.

Direct inschrijven

Informatie

  • 18 december 2018

  • 14:00 - 17:00 uur

  • VOC

    Structuurbaan 19

    3439 MA Nieuwegein

Direct inschrijven

Per middag geven we twee workshops. Je kan je inschrijven voor de workshop die op dit moment voor jouw organisatie het meest relevant is.

1. Gezond blijven werken tot je pensioen

“De pensioenleeftijd is verhoogd” maar wat betekend dit voor werkgevers en werknemers? Je wordt als werkgever of collega geconfronteerd met de hogere AOW en pensioen-leeftijd, snel veranderende techniek en een verminderd aanbod van nieuwe, jonge, vakmensen. Hoe kijkt de werknemer tegen dit gegeven aan: langer doorwerken of toch eerder (gedeeltelijk) stoppen. En als ze langer doorwerken, hoe kan dat met plezier, behoud van vakmanschap en gezond?

In de workshop ‘Gezond blijven werken tot je pensioen’ gaan we in op de gevolgen van het ouder worden en bekijken we de factoren die de inzetbaarheid bepalen. Vanuit dit fundament verkennen we de verschillende maatregelen die langer doorwerken mogelijk maken. Daarnaast bespreken we de gevolgen van het (gedeeltelijk) stoppen. Belangrijk aspect hierbij  is het leren met én van elkaar!

We laten je niet achter met een veelheid aan kennis over dit onderwerp. We helpen je ook met het maken van maatwerk afspraken met oudere werknemers. De HR adviseur kan, indien je dat wenst, met jou en je oudere werknemer op zoek gaan naar de manier om werkend en gezond aan de slag te blijven.

2. Boeien en binden van medewerkers: een uitdagende puzzel
Organisaties worden steeds meer uitgedaagd om hun medewerkers te blijven boeien en binden. Het aanbod van nieuwe medewerkers wordt beperkter, een nieuw type medewerkers met andere behoeften en (werk)verwachtingen komen op de arbeidsmarkt. En de huidige medewerkers worden uitgedaagd om flexibel te werken en in te kunnen spelen op allerlei veranderingen. Om een aantrekkelijk werkgever te zijn en te blijven, is actie geboden. Maar waar moeten we dan op focussen? Wat is er nodig om de (nieuwe) medewerker van nu en van de toekomst te boeien en te binden?

In de workshop Boeien en Binden wordt hier aandacht aan gegeven. De workshop is verdeeld in twee onderdelen, als eerste lopen we een stukje door theorie en achtergrondinformatie. In het tweede deel gaan we met oefeningen aan de slag. Door deze oefeningen leer je verschillende generaties binnen je organisatie te herkennen en leer je hoe elk van deze generaties een eigen aanpak vraagt.

Aansluitend aan de P&O workshops vindt de Meet & Connect plaats. Beide evenementen zijn goed te combineren.

De P&O workshops worden mogelijk gemaakt door:

Theorie en praktijk

Werken aan CNG en LNG voertuigen

11 december 2018

14:00 - 19:00

In deze workshop, georganiseerd in samenwerking met RAI CarrosserieNL, gaan we in op wat een CNG en LNG systeem is, welke…

Instroom, zijinstroom en doorstroom

Meet & Connect – Nieuwegein

18 december 2018

17:30 - 19:45

VOC organiseert, in samenwerking met OOC en FOCWA, op verschillende data en locaties Meet & Connect bijeenkomsten. Tijdens deze bijeenkomsten…
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief