loading...

Workshop ‘Werken aan elektrische en waterstofvoertuigen’

Op donderdag 24 oktober RAI CarrosserieNL in samenwerking met OOC de workshop ‘Werken aan elektrische en waterstofvoertuigen’ bij Volvo Trucks Nederland in Beesd.

Informatie

 • 24 oktober 2019

 • 15:00 - 19:15 uur

 • Volvo Trucks Nederland

  Stationsweg 2

  4153 RD Beesd

Op donderdag 24 oktober organiseert RAI CarrosserieNL in samenwerking met OOC de workshop ‘Werken aan elektrische en waterstofvoertuigen’ bij Volvo Trucks Nederland in Beesd. Graag nodigen wij je daarvoor uit.

Voertuigen met een alternatieve aandrijving komen steeds meer in het straatbeeld voor. LNG en CNG aangedreven voertuigen zijn daar voorbeelden van. Naast deze voertuigen zijn er ook elektrische en waterstof aangedreven voertuigen. Deze voertuigen zijn nu op beperkte schaal beschikbaar, maar als gevolg van het klimaatakkoord zullen ze vanaf 2025 volop in het straatbeeld aanwezig zijn. Reden dus om bewust te worden van de impact die deze voertuigen hebben op onze bedrijfstak.

Inhoud workshop

 • Tijdens deze workshop gaan we in op de techniek van elektrisch en waterstof aangedreven voertuigen (vrachtwagens). Aan bod komt onder andere welke componenten aanwezig zijn en waar op gelet moet worden tijdens het monteren van een carrosserie of onderdelen.
 • Bij elektrische en waterstof aangedreven voertuigen wordt met hoge spanningen gewerkt. Dit kan gevaarlijke situaties opleveren, die vermeden moeten worden. Welke zaken zijn belangrijk voor ons om rekening mee te houden?
 • Behalve de voertuigtechniek zullen ook de benodigde infrastructuur en aanpassingen in de werkplaats aan de orde komen.
 • Wie wil werken aan voertuigen met een elektrische of waterstof aandrijving moet daarvoor gecertificeerd worden. Dit geldt ook voor de monteurs in truckwerkplaatsen. We geven u inzicht in hoe dat bij Volvo is geregeld.

Programma
15.00 uur: Ontvangst
15.30 uur: Elektrische voertuigen
Wijnand van den Brink – Volvo Trucks Nederland

16.30 uur: Korte pauze
16.30 uur: Infrastructuur en werkplaats
Elske van de Fliert – Zero-e

17:00 uur: Pauze met versnaperingen
18.10 uur: Waterstof aangedreven voertuigen
Gert-Jan Rap – RAP Clean Vehicle Technology

18.50 uur: Voertuigontwikkelingen en opleidingen
Volvo Trucks Nederland

19.15 uur: Afsluiting met aansluitend een borrel

Aanmelden
Aanmelden kan hier tot en met 13 oktober 2019. Aan deelname zijn voor leden van RAI CarrosserieNL geen kosten verbonden. Voor afmeldingen na 13 oktober 2019, of niet aanwezig zijn, worden annuleringskosten à € 50 excl. btw per persoon in rekening gebracht.

Meer informatie
RAI CarrosserieNL
Contactpersoon: Roelof de Haan
Europaplein 6
1078 GZ Amsterdam
Tel.: 020-504 49 98
r.d.haan@raivereniging.nl
www.raivereniging.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Inschrijven