loading...

Wat kan een HR-adviseur voor je betekenen?

HR-adviseur

Een HR-adviseur biedt tips en handvatten om het beleid en de plannen in je bedrijf zo goed mogelijk te kunnen uitvoeren en daarmee je werknemers naar een hoger niveau te kunnen tillen.

Zuid-West-Nederland

   

Peter Jacobs

In mijn werk sta ik in mijn kracht als…

Ik op een pragmatische manier personeel en organisaties verder kan helpen in hun streven om op een goede, prettige en productieve manier met elkaar aan de slag te gaan. Goed gesprek en wat humor horen daar zeker bij!

Mijn missie/drijfveer is…

Mensen (dus ook de leidinggevenden) op een prettige manier met elkaar te laten werken binnen organisaties.

Mijn toegevoegde waarde is…

Dat ik naast de inhoudelijke kant ook aangeef waarom zaken werken zoals ze werken. Ik leid immers ook HRM-ers op in dit mooie vak.

Bij mij kun je terecht met de volgende vragen:

Alles wat betrekking heeft op de in-, door- en uitstroom van personeel. Daarnaast vertel ik graag wat de samenhang tussen zaken is.

Mijn methodieken zijn…

Een goed gesprek, een analyse (Waar gaat het nu eigenlijk om? Wat is het echte probleem?) en werken aan een oplossing waarbij kwaliteit, acceptatie en management van de oplossing voorwaarde zijn.

Ik ben geïnspireerd door…

Fris Kluijtmans (emeritus Hoogleraar HRM) en Daniel Pink. Frits omdat hij heel helder is over de positie van HRM of P&O: begrijp de opgave van je management, pas dan lukt het om de leidinggevenden en de medewerkers echt te helpen. “Ga niet aan de kant staan maar zorg dat je mee speelt”. Daniel Pink heeft een goed beeld geschetst over de motivatie van mensen: geef mensen vrijheden, laat ze goed worden in hun vak en werk aan een hoger doel. Deze elementen zorgen voor een echte drive, een bevlogenheid in het werk.

In mijn vrije tijd houd ik me het liefste bezig met…

Muziek maken en evenementen organiseren binnen het dorp Kruisland.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Inschrijven