loading...

Over het

Opleidings- en Ontwikkelingsfonds voor het Carrosseriebedrijf

Opleidings- en Ontwikkelingsfonds Carrosseriebedrijf, ofwel OOC, richt zich op het versterken van het vakmanschap in de carrosseriebranche. OOC ondersteunt werknemers en werkgevers in hun eigen weg naar duurzame inzetbaarheid.

Duurzame inzetbaarheid is een gezamenlijke verantwoordelijkheid

OOC investeert actief in verbetering en verbreding van duurzame inzetbaarheid van werknemers in de carrosseriebranche. Hierdoor versterken de posities van bedrijven in de arbeidsmarkt. OOC richt zich op samenwerking met stakeholders in de branche, waaronder werkgevers, en nodigt hen uit om mee te doen in verschillende projecten. Dit soort samenwerkingen levert synergie op en voorkomt dubbel werk. Daarnaast stimuleer OOC duurzaam inzetbaarheidsinitiatieven en richt zij zich op het versterken van het vakmanschap in de carrosseriebranche

De drie grootste uitdagingen voor de branche in de toekomst

1.Technologische veranderingen: Werken met nieuwe materialen, andere elektronica vraagt om opgeleid en inzetbaar personeel.

2.Veranderingen van de markt: Bedrijven veranderen door krimp, specialisatie of vervaging. Dat stelt nieuwe eisen aan werknemers.

3.Vergrijzing en ontgroening: Bedrijven zoeken antwoord op in-, door- en uitstroomactiviteiten. Dat vraagt een nieuwe cultuur

Duurzame inzetbaarheid helpt

OOC right zich op het versterken van het vakmanschap in de carrosseriebranche. De werknemer is daarbij het startpunt. OOC wil hen bewust maken van hun kansen en mogelijkheden om zich te ontwikkelen. Zij wil een gids zijn en werknemers verleiden tot actie om hun eigen duurzame inzetbaarheid te vergroten. OOC zet ook in op sociale innovatie bij bedrijven en organiseert de verbinding tussen en aandacht voor werknemer en bedrijf.

OOC helpt werknemer en bedrijf bij een versnelling op duurzame inzetbaarheid. Werknemers en werkgevers blijven daarbij zelf verantwoordelijk en werken zelf ook aan goed werknemer- en werkgeverschap. Duurzame inzetbaarheid heeft het meeste resultaat als werknemer en werkgever hier gezamenlijk naar toewerken.

Duurzame inzetbaarheid helpt

Werkgevers en werknemers

OOC start bij de werknemer, wil hem bewust maken van zijn kansen en mogelijkheden om zich te ontwikkelen. OOC zet ook in op sociale innovatie bij bedrijven en organiseert de verbinding tussen en aandacht voor de werknemer en bedrijf. Daarom heeft OOC voor werknemers en werkgevers verschillende programma’s ontwikkeld. Hiermee kan verbetering en verbreding van inzetbaarheid van werknemers worden ontwikkeld. En worden werkgevers ondersteund om hun positie in de markt te versterken.

Werkgevers


Hoe haal je meer waarde uit duurzaam inzetbare werknemers? Kijk hoe OOC je kan ondersteunen  

Goed werkgeverschap
  • Een goed werkgever investeert in duurzame inzetbaarheid, voor bedrijf en werknemer
  • Werkgever haalt meer waarde uit duurzaam inzetbare medewerkers
  • Werkgever werk aan leercultuur en sociale innovatie om mensen inzetbaar te hebben en houden; dit levert flexibiliteit op

Werknemers


Denk je wel eens na over je toekomst? Kijk hoe OOC je kan ondersteunen in je keuzes.  

Goed werknemerschap
  • Werknemer is toegerust op en competent om zijn werk nu en in de toekomst te doen
  • Werknemer werkt gezond en veilig
  • Werknemer werkt vitaal en enthousiast
  • Werknemer is zeker van werk
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Inschrijven