loading...

Over het

Opleidings- en Ontwikkelingsfonds voor het Carrosseriebedrijf

Opleidings- en Ontwikkelingsfonds Carrosseriebedrijf, ofwel OOC, richt zich op het versterken van het vakmanschap in de carrosseriebranche. OOC ondersteunt werknemers en werkgevers in hun eigen weg naar duurzame inzetbaarheid.

Duurzame inzetbaarheid is een gezamenlijke verantwoordelijkheid

OOC investeert actief in verbetering en verbreding van duurzame inzetbaarheid van werknemers in de carrosseriebranche. Hierdoor versterken de posities van bedrijven in de arbeidsmarkt. OOC richt zich op samenwerking met stakeholders in de branche, waaronder werkgevers, en nodigt hen uit om mee te doen in verschillende projecten. Dit soort samenwerkingen levert synergie op en voorkomt dubbel werk. Daarnaast stimuleert OOC duurzaam inzetbaarheidsinitiatieven en richt zij zich op het versterken van het vakmanschap in de carrosseriebranche.

De drie grootste uitdagingen voor de branche in de toekomst

  1. Technologische veranderingen: werken met nieuwe materialen, andere elektronica vraagt om opgeleid en inzetbaar personeel.
  2. Veranderingen van de markt: bedrijven veranderen door krimp, specialisatie of vervaging. Dat stelt nieuwe eisen aan werknemers.
  3. Vergrijzing en ontgroening: bedrijven zoeken antwoord op in-, door- en uitstroomactiviteiten. Dat vraagt een nieuwe cultuur.

De missie van OOC: Ontwikkelen!

OOC richt zich op het versterken van het vakmanschap in de carrosseriebranche. De werknemer is daarbij het startpunt. OOC wil hen bewust maken van hun kansen en mogelijkheden om zich te ontwikkelen. Zij wil een gids zijn en werknemers verleiden tot actie om hun eigen duurzame inzetbaarheid te vergroten. OOC zet ook in op sociale innovatie bij bedrijven en organiseert de verbinding tussen en aandacht voor werknemer en bedrijf.

OOC helpt werknemer en bedrijf bij een versnelling op duurzame inzetbaarheid. Werknemers en werkgevers blijven daarbij zelf verantwoordelijk en werken zelf ook aan goed werknemer- en werkgeverschap. Duurzame inzetbaarheid heeft het meeste resultaat als werknemer en werkgever hier gezamenlijk naar toewerken.

 

Duurzame inzetbaarheid helpt werknemers en werkgever

 

Wat betekent duurzame inzetbaarheid voor jou?

Goed werkgeverschap

  • Een goed werkgever investeert in duurzame inzetbaarheid, voor bedrijf en werknemer
  • Werkgever haalt meer waarde uit duurzaam inzetbare medewerkers
  • Werkgever werkt aan leercultuur en sociale innovatie om mensen inzetbaar te hebben en houden; dit levert flexibiliteit op

Goed werknemerschap

  • Werknemer is toegerust en competent om zijn werk nu en in de toekomst te doen
  • Werknemer werkt gezond en veilig
  • Werknemer werkt vitaal en enthousiast
  • Werknemer is zeker van werk

 

Wat wij doen

OOC is van sociale partners en werkt met sociale partners. Alle projecten starten bij de duurzame inzetbaarheid van en met werknemers. Daarnaast helpt OOC bedrijven met het maken van beleid gericht op duurzame inzetbaarheid, waarbij zij voornamelijk inhoudelijk op duurzame inzetbaarheid stuurt.

OOC in samenwerking met andere stakeholders
VOC is een belangrijke uitvoerder van de OOC-opdrachten
Vakbonden staan voor goed werknemerschap – OOC voor vakmanschap
Werkgeversorganisatie staan voor goed ondernemerschap – OOC voor werkgeverschap

Participerende

Organisaties

In OOC participeren De Unie, FNV Metaal en CNV Vakmensen van werknemerszijde en FOCWA en RAI CarrosserieNL van werkgeverszijde.

Het OOC

Bestuur

In OOC participeren De Unie, FNV Metaal en CNV Vakmensen van werknemerszijde en FOCWA en RAI CarrosserieNL van werkgeverszijde. OOC wordt onder andere bestuurd door vertegenwoordigers van deze organisaties.

Zwanny Naber

voorzitter

FNV

Femke Teeling

bestuurslid

FOCWA

Henk Bos

penningmeester

RAI CarrosserieNL

Jolanda Peahlig

bestuurslid

De Unie

Judith ten Broeke

bestuurslid

CNV Vakmensen

Gerda Lauwers

bestuurslid

Autoschade Theo Lauwers

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief