loading...

Subsidie

Tijdelijke stimuleringsregeling instroom en behoud nieuwe leerlingen in de carrosseriebranche | schooljaar 2021 – 2022.

Terug naar alle subsidies

De arbeidsmarkt blijft krap; het blijft moeilijk om de juiste (vak)mensen te vinden. Jongeren een BBL- of BOL-opleiding laten volgen, is een goede manier om potentiële vakmensen aan te trekken.  OOC roept bedrijven in de sector daarom op om ook in het nieuwe schooljaar jongeren een leerwerkplek of stageplek te bieden en ze zodoende te binden aan de branche.

Tijdelijke regeling
Met het oog op de Coronacrisis stelt OOC de tijdelijke stimuleringsregeling instroom en behoud nieuwe leerlingen in de carrosseriebranche | schooljaar 2021 – 2022 in.

  • Doelgroep: BBL- of BOL-leerlingen die in het schooljaar 2021 – 2022 starten met een beroepsopleiding. Leerlingen die al een voor de branche relevante beroepsopleiding hebben afgesloten en een vervolgopleiding gaan volgen, komen niet voor deze regeling in aanmerking.
  • Het gaat om een vergoeding voor extra begeleiding, opleiding of training van een leerling/werknemer (BBL/BOL), boven op de uren die normaliter aan begeleiding en het aanleren van vaardigheden worden besteed.
  • Een aanvraag – afgestemd met een HR-adviseur of loopbaancoach van OOC, inclusief een plan van aanpak – kan uiterlijk op 31 december 2021 worden ingediend.
  • De extra begeleiding en training dient uiterlijk te zijn afgerond op 28 februari 2022.
    De vergoeding bedraagt € 37,50 per dagdeel (inclusief BTW) voor maximaal 10 dagdelen (= 40 uur) per leerling/werknemer (BBL).
  • Daarnaast is eenzelfde vergoeding beschikbaar voor erkende praktijkbegeleiders die leerlingen (BBL of BOL) begeleiden tijdens het extra opleiden/trainen, voor maximaal 5 dagdelen (= 20 uur).

Aanvragen
De vergoeding kan worden aangevraagd voor leerlingen die de extra opleiding/training volgen bij het eigen bedrijf. Voorwaarde is dat het bedrijf als leerbedrijf erkend is door de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB). Voorafgaand aan de extra training en begeleiding moet er in samenspraak met een HR- adviseur of loopbaancoach van OOC een plan van aanpak zijn opgesteld, inclusief de voorgenomen acties. De contactgegevens van HR-adviseurs of loopbaancoaches van OOC in uw regio kunnen worden opgevraagd via info@oocinfo.nl. Binnen 3 weken na indiening van de aanvraag ontvangt u bericht of u in aanmerking komt voor een vergoeding. Download het aanvraagformulier.

Declareren
Uitbetaling vindt plaats na afloop van de extra begeleiding/training en na ontvangst van het declaratieformulier door OOC. Bij de declaratie moet een evaluatieformulier worden ingediend. Declaraties moeten uiterlijk drie maanden na 28 februari 2022 worden ingediend.

Geen subsidie wordt gegeven voor:
Cursussen met een (min of meer) verplicht karakter, zoals BHV, APK (+ verlenging), Audatex, merkgebonden cursussen, vrachtwagenrijbewijs, aanhangerrijbewijs, bus-rijbewijs of chauffeursdiploma (code 95);
Toetsen en examens (ook t.b.v. certificering).

Looptijd
Van 1 september 2021 tot en met 31 december 2021.

Budgetuitputting
Budgetuitputting is een reden voor afwijzing van de aanvraag.

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Inschrijven