loading...

Werkgever

Bevordering Arbeidsmarkt­ participatie Ouderen (BAO)

Zijn je werknemers ouder dan 50 jaar en ben je benieuwd wat OOC deze werknemers kan bieden om gezond en duurzaam te werken?

Meld je gratis aan Terug naar alle tools voor Werkgever

Met het oog op de duurzame inzetbaarheid van medewerkers in de carrosseriebranche helpt OOC bedrijven met het behouden van talent door te investeren in blijvende inzetbaarheid van oudere werknemers.

Bevordering arbeidsmarktparticipatie ouderen

Door arbomaatregelen en met behulp van moderne technieken is het werk in de carrosseriebranche fysiek minder zwaar en een stuk veiliger geworden. Oudere werknemers kunnen daardoor langer actief zijn op de werkvloer, ook als ze last hebben van slijtageklachten die in het verleden zijn opgelopen. Wel geven oudere werknemers meer dan gemiddeld aan last te hebben van mentale belasting. De werkdruk neemt toe, er moet steeds meer geproduceerd worden in minder tijd. Zonder hulp van buitenaf is het voor oudere werknemers steeds moeilijker om het hoge tempo bij te houden.

50+ Initiatief

OOC stimuleert werkgevers en werknemers om functionerings­gesprekken te voeren. In deze gesprekken bespreek je gezondheid en arbeidsomstandigheden én opleiding en loopbaan­ontwikkeling. Door regelmatig met je werknemers in gesprek te gaan over wat ze willen en kunnen, kun je samen vroegtijdig actie ondernemen. Denk daarbij aan het opleiden naar minder zware functies of het uitstippelen van een ontwikkelpad naar een meer afwisselende en uitdagende functie.

Samenwerking met OOC HR adviseurs

De OOC HR adviseurs ondersteunen jouw werkgever bij het voeren van het functioneringsgesprek en het opstellen van jouw PoP (Persoonlijk opleidings Plan).

Als via een PoP scholingsafspraken worden gemaakt, kan je werkgever van OOC een bijdrage aan de opleidingskosten krijgen van maximaal € 1000,-

Blijvende inzetbaarheid is niet vanzelfsprekend.

Zorg dat je met je werknemers in gesprek blijft over uw kansen en mogelijkheden. Met dit initiatief is dat gemakkelijk en snel. Vooral oudere werknemer hebben een schat aan ervaring. Dat is veel waard!

Meld je gratis aan

Neem contact op

Kom je met de bovenstaande tool niet tot een antwoord?
Wees gerust, wij helpen je er graag bij!

Neem contact op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Inschrijven