loading...

Werknemer

50+ en blijven werken?

Ben je ouder dan 50 jaar en benieuwd wat OOC je kan bieden om gezond en duurzaam te werken?

Terug naar alle tools voor Werknemer

Met het oog op de duurzame inzetbaarheid van medewerkers in de carrosseriebranche heeft OOC het initiatief genomen om bedrijven te helpen met het behouden van talent door te investeren in blijvende inzetbaarheid van oudere werknemers.

Bevordering arbeidsmarktparticipatie ouderen

Door arbomaatregelen en met behulp van moderne technieken is het werk in de carrosseriebranche fysiek minder zwaar en een stuk veiliger geworden. Oudere werknemers kunnen daardoor langer actief zijn op de werkvloer, ook als ze last hebben van slijtageklachten die in het verleden zijn opgelopen. Wel geven oudere werknemers meer dan gemiddeld aan last te hebben van mentale belasting. De werkdruk neemt toe, er moet steeds meer geproduceerd worden in minder tijd. Zonder hulp van buitenaf is het voor oudere werknemers steeds moeilijker om het hoge tempo bij te houden.

50+ Initiatief

OOC heeft een programma ontwikkelt waarin werknemers en werkgevers worden gestimuleerd om functionerings­gesprekken te voeren. In deze gesprekken wordt aandacht besteed aan gezondheid en arbeidsomstandigheden én aan opleiding en loopbaan­ontwikkeling. Door regelmatig met jouw werkgever te bespreken wat je wil en kunt, kun je samen met je werkgever vroegtijdig actie ondernemen. Denk daarbij aan het opleiden naar minder zware functies of het uitstippelen van een ontwikkelpad naar een meer afwisselende en uitdagende functie.

Samenwerking met OOC HR adviseurs

De OOC HR adviseurs ondersteunen jouw werkgever bij het voeren van het functioneringsgesprek en het opstellen van jouw PoP (Persoonlijk opleidings Plan).

Als via een PoP scholingsafspraken worden gemaakt, kan je werkgever van OOC een bijdrage aan de opleidingskosten krijgen van maximaal € 600,-

Interesse?

Ben je geïnteresseerd in dit initiatief en wil je hieraan deelnemen? Of wil je eerst meer informatie? Vul hier het formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Blijvende inzetbaarheid is niet vanzelfsprekend.

Zorg dat je met jouw werkgever in gesprek blijft over uw kansen en mogelijkheden. Met dit initiatief is dat gemakkelijk en snel. Je bent weliswaar een oudere werknemer, maar daarom heb je juist ook een schat aan ervaring. Dat is veel waard!

Neem contact op

Kom je met de bovenstaande tool niet tot een antwoord?
Wees gerust, wij helpen je er graag bij!

Neem contact op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Inschrijven