loading...

Perspectief 2025: toekomstscenario’s

Is de toekomst iets wat je overkomt? Of maak jij je eigen toekomst? OOC heeft samen met werkgevers uit de branche, VOC en de brancheorganisaties FOCWA en RAI CarrosserieNL toekomstscenario’s ontwikkeld. Dit zijn toekomstbeelden van hoe de branche er mogelijk uit komt te zien in het jaar 2025. Hoe ziet jouw bedrijf of loopbaan eruit in het jaar 2025?

Terug naar alle tools voor

Toekomstscenario’s

Wat betekenen ontwikkelingen rondom autonome auto’s en autodelen voor bedrijven en werknemers in de schadeherstelbranche? En wat betekenen ontwikkelingen rondom transportsystemen en de smart werkplaats voor bedrijven en werknemers in de carrosseriebouw? OOC heeft hier samen met werkgevers uit de branche, VOC en de brancheorganisaties FOCWA en RAI CarrosserieNL over nagedacht. Samen met Futureconsult hebben zij toekomstscenario’s ontwikkeld op basis van deze belangrijkste trends. Hieruit zijn per deelbranche vier verschillende toekomstscenario’s voortgekomen die laten zien hoe deze deelbranches er mogelijk uit komen te zien in het jaar 2025. Van deze toekomstscenario’s zijn mooie, aansprekende animaties gemaakt.

Laat je inspireren!

Wil jij aan de slag met de toekomst van je bedrijf of je loopbaan? Laat je dan inspireren door werkgevers uit de carrosseriebranche. Zij ondernamen actie op basis van de toekomstscenario’s. Benieuwd hoe zij dat hebben aangepakt? Bekijk de video!

Speciaal voor werknemers

Hoe ziet jouw werk eruit in het jaar 2025? Bovenstaande toekomstscenario’s zijn vertaald naar mogelijke bedrijfsmodellen* en benodigde functies binnen deze bedrijven. Benieuwd wat jouw toekomstmogelijkheden zijn? Bekijk dan de (fictieve) vacatureteksten voor de verschillende toekomstscenario’s en lees welke kennis en vaardigheden jij in de toekomst nodig hebt.

*Gezien de diversiteit aan bedrijfsmodellen zijn alleen de meest extreme modellen uitgewerkt. Dit betekent echter niet dat niet ook andere bedrijfsmodellen in het betreffende toekomstbeeld mogelijk kunnen zijn.

Zelf aan de slag?

Wil jij ook aan de slag met de toekomst van je bedrijf of loopbaan? Ga dan eens in gesprek met een HR-adviseur of loopbaancoach.

Schadeherstel

Carrosseriebouw

Laat je inspireren!

Wil jij aan de slag met de toekomst van je bedrijf of je loopbaan? Laat je dan inspireren door werkgevers uit de carrosseriebranche. Zij ondernamen actie op basis van de toekomstscenario’s. Benieuwd hoe zij dat hebben aangepakt?

Bekijk de video!

Neem contact op

Kom je met de bovenstaande tool niet tot een antwoord?
Wees gerust, wij helpen je er graag bij!

Neem contact op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Inschrijven