loading...

Perspectief 2025: toekomstscenario’s

Is de toekomst iets wat je overkomt? Of maak jij je eigen toekomst? Werkgevers uit de Schadeherstel en Carrosseriebouw hebben het heft in eigen hand genomen: ze hebben toekomstscenario’s voor 2025 ontwikkeld op basis van de belangrijkste trends. Én zij hebben bedacht welke koers zij nu moeten inzetten om straks op tijd klaar te zijn voor de toekomst. Deze scenario’s delen zij graag met alle werkgevers en werknemers in de branche.

Terug naar alle tools voor

‘Rijden we in 2025 nog zelf of heeft de autonome auto het van ons overgenomen? Hoe veranderen de wensen van de consument? En welke transportoplossingen zijn er in het jaar 2025? We weten het niet precies. Het is de toekomst en die overkomt je. Maar door nu na te denken over de mogelijke gevolgen voor jouw bedrijf en je werk, geef je richting aan je eigen toekomst’, aldus Wieteke Tichelaar, Programmadirecteur OOC.

Dat is precies wat OOC, samen met werkgevers uit de branche, VOC en de brancheorganisaties FOCWA en RAICarrosserieNL heeft gedaan. Samen met Futureconsult hebben zij gezocht naar de toekomst die je overkomt: wat zijn de belangrijkste trends voor de schadeherstelbranche en de carrosseriebouw? En wat zijn de gevolgen daarvan voor bedrijven en voor werknemers? Voor beide branches zijn toekomstscenario’s ontwikkeld op basis van de belangrijkste trends. Hieruit zijn per branche 4 verschillende toekomstbeelden voortgekomen, waar mooie, sprekende animaties van zijn gemaakt.

Schadeherstel

Carrosseriebouw

Toekomstscenario's

Toekomstscenario’s zijn toekomstbeelden die laten zien hoe de branche er mogelijk uit komt te zien in het jaar 2025. Vervolgens kun je terug redeneren: stel dat dit toekomstscenario werkelijkheid wordt, wat zijn dan de kansen voor mijn bedrijf en mijn werk? En wat zou ik eigenlijk vandaag al anders moeten doen om me goed voor te bereiden op de toekomst?

Neem contact op

Kom je met de bovenstaande tool niet tot een antwoord?
Wees gerust, wij helpen je er graag bij!

Neem contact op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief