loading...

Werkgever

P&O workshops

Niet alle bedrijven zijn groot genoeg voor een afdeling ‘Personeel en Organisatie’ (P&O), maar elke werkgever heeft te maken met personeelsbeleid. Met de P&O workshops biedt OOC ondersteuning op het gebied van personeelsbeleid.

Bekijk alle evenementen Terug naar alle tools voor Werkgever

In groepen van werkgevers en HR-functionarissen, pakken we die thema’s aan waar werkgevers mee worstelen. Zoals de inzetbaarheid van oudere werknemers of de instroom en behoud van personeel. Dit alles tegen de achtergrond van een veranderende branche, nieuwe technieken, marktontwikkelingen en generatieverschillen.

Tijdens deze sessies leer je van de ervaringen van vakgenoten en er is ruimte om in te gaan op een specifieke situatie of een ‘best practice’. Je krijgt tevens praktische hulpmiddelen die je direct in jouw organisatie kunt gebruiken.

Het is mogelijk om een vervolg traject met jouw regionale OOC HR-adviseur aan te gaan.

Thema’s van de workshop

Boeien en binden van medewerkers: een uitdagende puzzel

Organisaties worden steeds meer uitgedaagd om hun medewerkers te blijven boeien en binden. Het aanbod van nieuwe medewerkers wordt beperkter, een nieuw type medewerkers met andere behoeften en (werk)verwachtingen komen op de arbeidsmarkt. En de huidige medewerkers worden uitgedaagd om flexibel te werken en in te kunnen spelen op allerlei veranderingen. Om een aantrekkelijk werkgever te zijn en te blijven, is actie geboden. Maar waar moeten we dan op focussen? Wat is er nodig om de (nieuwe) medewerker van nu en van de toekomst te boeien en te binden?
In de workshop Boeien en Binden wordt hier aandacht aan gegeven. De workshop is verdeeld in twee onderdelen, als eerste lopen we een stukje door theorie en achtergrondinformatie. In het tweede deel gaan we met oefeningen aan de slag. Door deze oefeningen leer je verschillende generaties binnen je organisatie te herkennen en leer je hoe elk van deze generaties een eigen aanpak vraagt.

Data

18 december P&O workshop Nieuwegein

Kosten

Aan deze P&O workshops zijn geen kosten verbonden.

Ondersteuning van personeelsbeleid

Wil je ook ondersteuning van OOC op het gebied van personeelsbeleid? Volg dan nu deze P&O workshops!

Meer informatie

Neem contact op

Kom je met de bovenstaande tool niet tot een antwoord?
Wees gerust, wij helpen je er graag bij!

Neem contact op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Inschrijven