loading...

Werkgever

Veilig & Gezond werken

OOC heeft – in nauwe samenwerking met de Arbowerkgroep Carrosseriebranche (FNV, FOCWA, RAI CarrosserieNL) – een digitaal magazine over Veilig & Gezond werken ontwikkeld. Dit e-magazine biedt ondersteuning aan werkgevers én werknemers binnen de carrosseriebranche.

Terug naar alle tools voor Werkgever

In het digitale magazine is onder andere informatie te vinden over de Risico-Inventarisatie en -Evaluatie. Ook vind je er uitleg over de Arbocatalogus Carrosserie; een volledig overzicht van alle maatregelen en oplossingen om het werk veiliger en gezonder te maken. Er wordt in het magazine bovendien een aantal specifieke arbeidsrisico’s uitgelicht, zoals het werken met gevaarlijke stoffen, lichamelijke belasting en de gevaren van elektrische voertuigen. Alle informatie is overzichtelijk ingedeeld per sector: Carrosseriebouw, Schadeherstel en Specialisten. Bij elk onderwerp zijn er handige links die doorverwijzen naar andere websites.

Werken aan elektrische voertuigen
Je krijgt als ondernemer in de carrosseriebouw of schadeherstelbranche te maken met elektrificatie van het wagenpark. Verschillende soorten schone en efficiënte brandstoffen zijn de toekomst. Deze kennen andere risico’s dan benzine, diesel en LPG. Ben jij voldoende voorbereid? Bekijk hier de korte video en de lange video met meer informatie.

Kosteloze ondersteuning
OOC ondersteunt bedrijven in de carrosseriebranche op het gebied van veilig en gezond werken. Bij OOC aangesloten bedrijven kunnen kosteloos een HR-adviseur of loopbaancoach uitnodigen, om na te denken over Arbobeleid. De HR-adviseur of loopbaancoach van OOC kan bovendien helpen met het maken van een RI&E, of het actualiseren daarvan. Daarnaast biedt OOC de gratis workshop ‘Bedrijfsuitje Anders’. Hierbij spelen twee trainingsacteurs op een komische manier herkenbare praktijksituaties na.

Naar het digitale magazine Veilig & Gezond werken

Naar de Arbocatalogus Carrosserie

Meer informatie over OOC HR-advies       

Meer informatie over OOC Loopbaancoaches

Meer informatie over Bedrijfsuitje Anders

Neem contact op

Kom je met de bovenstaande tool niet tot een antwoord?
Wees gerust, wij helpen je er graag bij!

Neem contact op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Inschrijven