loading...

Werkgever

Werkplekleren

Werknemers leren op de werkvloer en van het werk(en). Dat blijkt uit diverse onderzoeken. Tenslotte leer je ook pas écht autorijden nadat je je rijbewijs hebt gehaald. Dat is met werken in de techniek niet anders. Werkplekleren is dan ook zeer effectief.

Maar hoe pas je ‘lerend werken’ structureel toe in jouw bedrijf? En hoe zorg je ervoor dat werknemers willen meebewegen? Meld je aan als bedrijf en laat je kosteloos ondersteunen door gespecialiseerde adviseurs.

Terug naar alle tools voor Werkgever

Vooruit in de techniek

Stilstand is achteruitgang. Zeker in de techniek. Ontwikkelingen volgen elkaar in razend tempo op. Bovendien heb je als werkgever te maken met de uitstroom van waardevolle kennis en de instroom
van nieuw talent. Des te belangrijker is een goede aansluiting, met elkaar en met de toekomst. Je wil als bedrijf blijven innoveren, slim produceren en snel én flexibel zijn. Maar dat kan alleen als je werknemers inspireert en motiveert hierin mee te gaan. En hen ondersteunt met het op peil houden van vaardigheden die de veranderende omgeving vraagt.

De techniek om te presteren

Werkplekleren helpt werknemers bij het verwerven en ontwikkelen van werkgerelateerde kwaliteiten. Technische én niet-technische vaardigheden (de zogenoemde softskills, die ook nodig zijn om goed te functioneren). Dit kan op verschillende manieren. Denk aan instructie op de werkplek, coaching, meelopen met collega’s, kennisuitwisseling, functioneringsgesprekken en zelfsturende teams. Alles met als doel werknemers duurzaam inzetbaar te houden en te laten uitblinken in hun vak. Oftewel het maximale uit zichzelf te laten halen.

Kosteloze ondersteuning

Laat je op weg helpen met werkplekleren door gespecialiseerde adviseurs van een professionele organisatie. Kosteloos. Ze helpen jou om de kennis en de vaardigheden die al aanwezig zijn in jouw bedrijf structureel en kwalitatief over te dragen tussen collega’s. Op basis van een intake en analyse formuleren zij in nauw overleg met jouw bedrijf een plan van aanpak dat naadloos aansluit bij jullie specifieke vraag. En zij helpen bij de uitvoering. Het enige wat jij investeert is in ieder geval een aantal
dagdelen. Samen ga je actief aan de slag zodat je blijvend kan inspelen op vernieuwingen en veranderingen. En maak je je klaar voor de dag van morgen.

Grijp deze unieke kans

Er is plek voor 40 bedrijven. Meld je bedrijf dus vandaag nog aan. Ontvang kosteloos 32 uur professionele ondersteuning (te verdelen over een periode van drie tot zes maanden).

Meld je aan via het aanmeldformulier

Download het Aanmeldformulier Werkplekleren, vul het in en mail het aan je contactpersoon van OOC: Vivianne van Dijk, via v.v.dijk@voc.nl. In het formulier zelf staat werkplekleren@wij-techniek.nl, dit adres mag je eventueel ook gebruiken.

Meer informatie

Laat je inspireren en informeren via het webportal werkpleklerenindetechniek.nl. Aan de hand van vijf thema’s vind je hier inspirerende praktijkvoorbeelden, best practices en handvatten om te starten of verder te gaan met werkplekleren.

Dit project wordt gefinancierd door de Europese Unie.

Werkplekeren is mogelijk gemaakt door de samenwerkende fondsen:
OOC, A+O Metalektro, OOM, Wij Techniek, OOMT en OVP.

De techniek om het maximale uit je bedrijf te halen

Werkplekleren is bewezen zeer effectief. Maar hoe pas je ‘lerend werken’ structureel toe in jouw bedrijf? En hoe zorg je ervoor dat werknemers willen meebewegen? Meld je aan als bedrijf en laat je kosteloos ondersteunen door gespecialiseerde adviseurs.

Meld je aan via dit formulier

Neem contact op

Kom je met de bovenstaande tool niet tot een antwoord?
Wees gerust, wij helpen je er graag bij!

Neem contact op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Inschrijven