loading...

Werkgever

Werkplekleren

Door kennis op de werkvloer over te dragen en te benutten, kunnen ervaren en nieuwe vakmensen elkaar stimuleren om het beste uit hun vakmanschap te halen.

Terug naar alle tools voor Werkgever

Leren is een continu proces dat niet stopt na het afronden van een (vak)opleiding. Een groot aantal competenties leer je al doende, op het werk, gedurende je loopbaan. Dit noemen we werkplekleren, oftewel leren op je werkplek.

Benieuwd welke vormen van werkplekleren er zijn? Wil je zelf aan de slag met werkplekleren of dit nog beter vormgeven? Laat je dan inspireren en informeren via het webportal werkpleklerenindetechniek.nl. Aan de hand van vijf thema’s vind je hier inspirerende praktijkvoorbeelden, best practices en handvatten om te starten of verder te gaan met werkplekleren.

De thema’s zijn:

  1. De basis voor werkplekleren: Hoe creëer ik de juiste randvoorwaarden voor werkplekleren?
  2. Kennis delen & behouden: Hoe zorg ik ervoor dat kennis gedeeld wordt én behouden blijft?
  3. Elkaar verstaan & samenwerken: Hoe zorg ik dat medewerkers samenwerken en met elkaar communiceren met als doel dat zij van elkaar leren?
  4. Inwerken door & van collega’s: Hoe zorg ik ervoor dat medewerkers goed ingewerkt worden en hoe kan ik hun begeleiders daarvoor goed toerusten?
  5. Organiseren van leren & werken: Hoe organiseer ik werkplekleren in onze organisatie?

Dit webportal is gevuld met de opbrengsten uit het project ‘Werkplekleren in de techniek’. Een gezamenlijk initiatief van de technische opleidingsfondsen OOC, A+O Metalektro, OOM, OOMT, OTIB en OVP.

Aan de start van dit project is de theorie rondom werkplekleren onderzocht en zijn best practices binnen de technische sectoren beschreven. De resultaten hiervan zijn gebundeld in een wetenschappelijke rapportage en een populaire versie. Vervolgens kregen ruim dertig bedrijven de gelegenheid om, onder begeleiding, aan de slag te gaan met het opzetten of professionaliseren van leren op de werkplek. Tot slot vond op 19 juni 2018 de eindconferentie ‘Werkplekleren in de techniek’ plaats.

Geen betere leerschool dan de praktijk.

In het project 'Werkplek leren' stimuleren ervaren en nieuwe vakmensen elkaar door op de werkvloer kennis over te dragen. Zo halen zij het beste uit hun vakmanschap.

Neem contact op

Kom je met de bovenstaande tool niet tot een antwoord?
Wees gerust, wij helpen je er graag bij!

Neem contact op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief