loading...

Onze tools voor

Werkgevers

Werkgevers die werk maken van gezondheid, betrokkenheid en ontwikkeling van hun werknemers, plukken daar vaak direct de vruchten van. Werkgevers en werknemers die ervoor zorgen dat ze fit blijven voor het steeds sneller veranderende werk, zijn op weg naar duurzame inzetbaarheid.

De carrosseriebranche in 2025: de toekomst in beeld!

Perspectief 2025: toekomstscenario’s


Is de toekomst iets wat je overkomt? Of maak jij je eigen toekomst? Werkgevers uit de Schadeherstel en Carrosseriebouw hebben het heft in eigen hand genomen: ze hebben toekomstscenario’s voor 2025 ontwikkeld op basis van de belangrijkste trends. Én zij hebben bedacht welke koers zij nu moeten inzetten om straks op tijd klaar te zijn voor de toekomst. Deze scenario’s delen zij graag met alle werkgevers en werknemers in de branche.

Anders, confronterend en helemaal gratis

Bedrijfsuitje Anders


We weten het wel, maar doen het niet: veilig en gezond werken.
OOC biedt je een verrassend bedrijfsuitje om dit onderwerp met je werknemers bespreekbaar te maken.

Vrijblijvend HR-advies nodig?

HR-Adviseur


Is het HR-beleid van jouw bedrijf helemaal op orde? Weten jouw werknemers waar zij terecht kunnen met vragen over hun ontwikkeling? OOC helpt je graag om een helder HR-beleid of personeelsplan neer te zetten.

 

Werknemers van 50+ gezond en duurzaam laten werken?

Bevordering Arbeidsmarkt­ participatie Ouderen (BAO)


Zijn je werknemers ouder dan 50 jaar en ben je benieuwd wat OOC deze werknemers kan bieden om gezond en duurzaam te werken?

Geen betere leerschool dan de praktijk!

Werkplekleren


Door kennis op de werkvloer over te dragen en te benutten, kunnen ervaren en nieuwe vakmensen elkaar stimuleren om het beste uit hun vakmanschap te halen.

Hoe kijken je werknemers naar de toekomst?

Koerskaart


Denk jij wel eens na over je toekomst? En hoe zit dat met je werknemers? Zijn zij in staat gezond en gemotiveerd door te werken tot het pensioen? Hoe houden zij regie op hun loopbaan, ook in de toekomst?

Handige checklist voor P&O beleid!

Handleiding P&O


Maak gebruik van de handige instrumenten, formulieren en checklists om een praktisch en passend personeelsbeleid te voeren.

Betere samenwerking tussen scholen en bedrijfsleven

Samenwerking met techniektalent.nu


De Stichting OOC werkt, samen met een aantal andere O&O fondsen, aan een betere en meer intensievere samenwerking tussen scholen en het bedrijfsleven. De website techniektalent.nu biedt bedrijven informatie, activiteiten, materialen, tips en inspiratie die je helpen om meer jong talent te enthousiasmeren voor de techniek.

Spijker je kennis bij en blijf op de hoogte

Kennisbijeenkomsten


Een organisatie staat niet stil. Nieuwe technieken, andere klanten en aangepaste eisen zorgen ervoor dat er steeds ontwikkeling is in jouw organisatie.

Ondersteuning van personeelsbeleid

P&O workshops


Niet alle bedrijven zijn groot genoeg voor een afdeling ‘Personeel en Organisatie’ (P&O), maar elke werkgever heeft te maken met personeelsbeleid. Met de P&O workshops biedt OOC ondersteuning op het gebied van personeelsbeleid.

Subsidies

OOC verstrekt subsidie op opleidingen die medewerkers van aan OOC afdragende bedrijven volgen. Ieder bedrijf heeft recht op subsidie van gemiddeld ongeveer 1 opleidingsdag per medewerker per jaar. Wil je een OOC subsidie aanvragen? Lees dan eerst of je voldoet aan de subsidievoorwaarden.

Neem contact op

Kom je met de bovenstaande tool niet tot een antwoord?
Wees gerust, wij helpen je er graag bij!

Neem contact op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief